Najtrofejniji trener svih vremena dao savet Hrvatima kako do pobede

Kako prenosi portal Mondo, meč Srbije i Hrvatske u vaterpolu uveliko traje, četvrtfinalna utakmica ulazi u završnicu.

Pričali su pred meč Ivica Tucak i Dejan Savić, ali javio se i najtrofejniji vaterpolo trener svih vremena Ratko Rudić. Nekadašnji selektor Jugoslavije, Hrvatske, Italije, SAD i Brazila istakao je dva igrača Srbije kao ključna.

Nisam ovde gledao utakmice Srbije, ali video sam ih ranije. To je isto jedna nova ekipa, imaju dva vrhunska igrača, to su Mandić i Jakšić. Zadatak je da se neutralizuju njih dvojica, ako to uspemo Hrvatska ima velike šanse.

Što se tiče "barakuda", zadovoljan je igrama koje je do sada prikazivao tim Ivica Tucka.

Za mene je za sad sasvim u redu. Igraju onako kao što sam i očekivao, imaju određenih oscilacija u igri, kao i sve nove ekipe kad se sastave. Ali mislim da su ti periodi dobre igre duži od perioda loše igre. Sad je pitanje samo kako povećati taj kontinuitet, stabilnost u samoj igri, ali pokazali su potencijal i energiju, mlada su ekipa, imaju određena veoma interesantna rešenja i na dobrom su putu da se razviju u vrlo kompetitivnu reprezentaciju.

Hrvatska je morala da igra osminu finala sa Gruzijom, dok je Srbija odmarala četiri dana. Ipak Rudić to ne vidi kao prednost "delfina":

Za mene kao igrača bilo je bolje da nemam nijedan dan odmora. Taj odmor ti fizički pomaže, ali psihološki ti čekaš utakmicu, a što duže čekaš to je neizjesnije, kroz glavu ti svašta prolazi. Meni kao igraču ovaj sistem ne bi odgovarao. Što je veća pauza, igrač je ostavljen u fazi da iščekuje utakmicu, a nema utakmice. To je neko pražnjenje igrača. Juče sam postavio to isto pitanje raznim trenerima, odgovor je bio vidjećemo posle utakmice, ako pobede dobro je, ako izgube nije dobro.

Autor: mondo.rs

#Rudić

#Srbija

#derbi

#ratko

#vaterpolo

#Četvrt finale