Otkrio koji su razlozi

Bred Pit je snimio niz filmova koji su naišli na pohvale kritike i publike, a neki od njih su Bilo jednom u Holivudu, Sedam i Moneyball. Sada je otkrio koji film smatra najgorim projektom u svojoj karijeri.

Kada pojedinac postigne onu vrstu slave i popularnosti koju je postigao Pit, može se sa sigurnošću reći da ima slobodu da bira sopstvene projekte i koristi kreativnu slobodu. Nažalost, to nije bio slučaj sa Pitom, koji je bio primoran da glumi u jednoj produkciji koju smatra najgorim projektom u svojoj karijeri, prenosi B92.

Reč je o filmu Troja, adaptaciji Homera u režiji Volfganga Petersena u kojoj je Pit igrao Ahila, legendarnog nepobedivog ratnika, a koji je kritika primila prilično uzdržano.

Pit tada nije mogao da iznese svoje mišljenje zbog ugovornih obaveza, ali je kasnije otkrio da se kaje što je snimio film jer ga je studio na to primorao nakon što je odustao od drugog projekta.

- Nije bilo bolno, ali sam shvatio da način na koji je film ispričan nije onako kako sam ja želeo da bude. Napravio sam sopstvene greške u njemu. Šta pokušavam da kažem o Troji? Nisam mogao da izađem iz sredine kadra. To me je izluđivalo - priznao je Bred.

Pit je za Njujork tajms otkrio zašto mu se ne sviđa da radi na filmu.

- Postao sam razmažen radom sa Dejvidom Finčerom. To nije potcenjivanje Volfganga Petersena. "Das Boot" je jedan od najboljih filmova svih vremena. Ali negde usput Troja je postala komercijalna stvar. Svaki snimak je bio kao: Evo heroja! Nije bilo misterije - dodao je Pit.

Nakon rada na Troji, glumac je obećao sebi da neće praviti kompromise sa svojom umetničkom vizijom i odlučio je da radi na filmovima za koje je bio zainteresovan.

Ovo se definitivno pokazalo kao dobra ideja jer je nastavio da radi na fantastičnim projektima kao što je Atentat na Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda, između ostalih.

Autor: index.hr / B92

#bred pit

#film

#glumac