Zbog neizmirenih obaveza

Čak pet klubova Super i prve lige Srbije neće moći da registruje nova pojačanja dok ne izmire svoja dugovanja, prenose Novosti.rs.

Automatski je suspendovano tri kluba.

Kako prenosi Sport klub Novi Pazar jedini je superligaš koji je suspendovan. Na teret im se stavlja neizmirivanje obaveza prema fudbaleru Tamirlanu Džamalutdinovu.

On se obratio FIFA, a krovna fudbalska organizacija prosledila je obaveštenje na Terazije. Klub sa Jošanice moraće da isplati dug igraču, osim ukoliko ne dođe do dogovora obe strane. Ruski vezista, rodom iz Mahačkale, u prošloj sezoni, odigrao je svega sedam utakmica, ukupno 287 minuta, za Novi Pazar.

Suspendovana je i Inđija koja duguje novac izraelskom timu Hapoel Ramat Ganu. FIFA spor sa nekadašnjim prvotimcem, Milošem Krkotićem, izgubio je i prvoligaš Zlatibor. Preostali sporovi vode se pred organima FS Srbije, a pod suspenzijom je Mačva, zbog dugovanja Spartaku. Takođe je sankcionisan i Rad, koji mora da isplati novac bivšem treneru i igraču Zoranu LJubinkoviću.

Rad se redovno, pred početak prelaznog roka, nalazi na listi suspendovanih klubova. Odluke o suspenziji sprovodi Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Do izmirenja dugovanja, ili dogovora sa poveriocima, sankcionisani klubovi neće moći da registuju novajlije angažovane u prelaznom roku.

Letnji prelazni rok počeo je 24. juna i trajaće čak do 15. septembra. Početak 17. šampionata Srbije zakazan je za osmi jul.

Autor: novosti.rs

#Novi Pazar

#fifa

#fudbal

#suspenzija