Istborn važi za najelitni turistički centar juga Engleske, u kojem čak i kraljica Elizabeta ima svoj posed

ATP turnir u Istbornu nikada nije bio među jačim i elitnijim, ali je oduvek privlačio pažnju najboljih tenisera sveta zbog toga što se igra u jednom od najprestižnijih turističkih centara Engleske.

Istborn važi za najelitni turistički centar juga Engleske, u kojem čak i kraljica Elizabeta ima svoj posed, a prelepe plaže i duga obala privlače tenisere oduviek na turnir koji se igra uoči Vimbledona. Međutim, ovogodišnji turnir neće pamtiti po dobrome Pedro Martinez i Diego Švarcmen.

Pljačkaši su u razmaku od 15 minuta opljačkali sobe dvojice tenisera, tako da se sumnja da je isti počinilac.

- Kada sam stigao u sobu, video sam da nedostaje sat. Obišao sam sobu tražeći ga, a onda sam na recepciji prijavio krađu. Nakon 15 minuta došao je Diego i poručio da mu se isto dogodilo. Ukrali su mi sat, a Diegu neke stvari velike dragocenosti. Imao sam lošu noć i to je jedina istina, nisam mogao spavati. Bilo je teško igrati - rekao je Martinez, inače 49. teniser sveta.

Poručio je da je sat od velike sentimentalne vrednosti jer ga je kupio kada je prvi put stigao u treće kolo Roland Garosa.

- Imao je veliku sentimentalnu vrednost. Mislim da neće pronaći kradljivca jer u hodnicima nema kamera - zaključio je Martinez.

Švarcmen je ostao bez brojnih stvari i sve je objavio na društvenim mrežama.

- Mnogo vrednih stvari ukradeno mi je u hotelu u Istbornu. Ostao sam bez pasoša, kreditnih kartica i mnogo vrijednih stvari. Nije lako razmišljati o svemu jer hotel ne želi da preuzme odgovornost za ovaj skandal - napisao je Švarcmen.

Autor: redportal.rs

#pljačka

#teniseri

#turnir