Predsednik FIFA nedvosmisleno zapretio!

Kako prenosi portal Mondo, Katar bi mogao da izgubi organizaciju Svetskog prvenstva zbog ljudskih prava. Poznato je da je u toj zemlji zabranjena homoseksualnost, pa su se zbog toga oglasili predstavnici LGBT populacije.

O tome je pričao i predsednik FIFA Đani Infantino koji je izdao oštro upozorenje organizatorima da ne pomišljaju o zabranama.

Ukoliko Katar ne ukaže gostoprimstvo svakome, neće biti organizator Mundijala. Svetsko prvenstvo je događaj koji okuplja sve ljude. Da nisu na to pristali, ne bi dobili organizaciju takmičenja. Razgovaraćemo sa predstavnicima vlasti i policije o svemu tome. Naravno, moraće da se poštuje i određena lokalna kultura.

Posebno je zanimljiva poslednja rečenica citata koja se odnosi na zabranu intimnih odnosa za koju preti kazna zatvora od sedam godina.

Jedna od tema bio je i rasizam koji je sve češća pojava.

Na poslednjih nekoliko takmičenja je više od 50 odsto igrača bilo vređano i to je mnogo. Sada su stvari gore, društvene mreže se koriste za takve uvrede i diskriminaciju. Mi ćemo nastaviti da radimo sve što je u našoj moći da zaštitimo igrače.

Autor: mondo.rs

#Islam

#LGBT

#Pretnja

#Religija

#Utakmice

#fifa

#fudbal

#intimni odnosi

#ljudska prava

#običaju

#oduzimanje

#robija

#smrtna kazna

#svetsko prvenstvo

#zabrana

#žKatar