Nije poznato koliko će trajati pauza

Nisu u Crvenoj zvezdi nasmejani završili prvi deo priprema na Zlatiboru, zbog teške povrede Radovana Pankova. Štoperu su tokom utakmice sa Jedinstvo Putevima stradali ligamenti zgloba, neće putovati u Sloveniju i propustiće uvodni deo sezone, piše Žurnal.rs.

Koliko duga pauza čeka Pankova još je rano da se prognozira, ali kako sada stoje stvari minimum mesec dana neće biti sposoban za redovan trenažni proces. Jedan od igrača užičkog zonaša krajnje neoprezno i oštro uklizao i tom prilikom teže povredio Pankova. Štoperu je odmah imobilisan zglob i moraće da nosi određeno vreme medicinsku čizmu.

Nove okolnosti donose Dejanu Stankoviću veliki problem i za trenažni proces i sklapanje takmičarske ekipe. Pankov je prva rezerva među štoperima, nedavno je produžio ugovor na još dve godine.

Crvena zvezda na pripreme u Sloveniju otići će sa manjkom štoperskog kadra, uz standardne Aleksandra Dragovića i Strahinju Erakovića je još samo novajlija iz Rada Vuk Bogdanović. Na prvenstvu Evrope za omladince u Slovačkoj je Stefan Leković, priključiće se po završetku šampionata i obaveznog odmora.

Na prvenstvu Evrope za omladince je i Andrej Đurić, ali on neće biti ove sezone pod nadzorom Dejana Stankovića jer je nedavno pozajmljen Domžalama kako bi u slovenačkom superligašu imati redovan ritam utakmica.

Lekovićevo priključenje prvom timu bio je plan i ranije, a sada je još veća potreba. U zavisnosti od dužine pauze Pankova, doneće se i odluka oko eventualnog angažovanja još jednog štopera.

Autor: zurnal.rs

#pankov

#povreda

#pripreme

#stoper

#zvezda