Deca su porasla i spremna su za nove uspehe

Na današnji dan pre 7 godina dogodio se najveći reprezentativni fudbalski uspeh u istoriji naše države. Reprezentativci Srbije 2015. godine popeli su se na vrh sveta, postali su prvaci sveta u fudbalu!

Generacija koja je nasledila generaciju koja se popela na krov Evrope po malo stidljivo je otputovala na Novi Zeland. Selektor Paunović okupio je decu za koju je smatrao da su predodređeni. Osetio je da ima šansu za velika dela, osetio je veliku glad, osetio je da pred sobom ima decu koja neodustaju.

A možda i nije osetio, možda je Veljko Paunović sve to i znao. Razgovarao je sa njima, pratio njihovo odrastanje, znao ko kakve probleme i želje ima. Znao je kakve ambicije imaju deca koju vodi na Novi Zeland, znao je da samo pobeda zadovoljava glad u očima.

A iz Srbije su otišli tiho, jer javnost je već bila zadovoljna samim plasmanom na Svetsko prvenstvo. Posle prve utakmice i lošeg rezultata očekivanja su dodatno pala.

Ali naša javnost nije imala kompletan uvid šta se dešava na Novom Zelandu. Reprezentaciju je dočekala srpska dijaspora, dolazili su ljudi iz svih delova Novog Zelanda ali i iz Australije ne samo da bodre momke, već i da ih pozdrave.

Jer ne dolazi svaki dan reprezentacija Srbije na Novi Zeland.

Energija koja se stvorila oko tima bila je neverovatna, a zajedništvo zaštitni znak tima Veljka Paunovića. Srbija se uzdigla kao feniks iz pepela i krenula ka vrhu!

Nema potrebe govoriti o utakmicama i velikim pobedama. Brazil je pobeđen u velikom finalu, a mnogi momci iz te reprezentacije sada su u A reprezentaciji Brazila. U Kataru će biti prilika za revanš jer nema dileme da će ga Brazil želeti.

Deca više nisu deca, odrasla su i osamostalila se. Mnogi su već sada napravili velike karijere, ali fudbalska istorija pamti samo jedno, uspeh na Svetskom prvenstvu.

Istoriju su već ispisali, fudbalska Srbija pamtiće ih večno. Ali ako naprave uspeh u Kataru pamtiće ih svetska fudbalska istorija!

Deca više nisu deca, danas su odrasli ljudi, muževi i roditelji. U jedno su nas uverili, nikad ne odustaju i nikad se ne predaju!

Autor: redportal.rs

#Srbija

#fudbal

#prvaci sveta

#reprezentacija

#zlatni orlici