Selektor imao i jednu emotivnu reakciju

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Slovenije u 4. kolu Lige nacija.

Nakon utakmice selektor reprezentacije Dragan Stojković piksi sumirao je utiske i otkrio razloge drastičnog pada u igri u 2. poluvremenu nakon 2 postignuta gola.

- Tih pet-šest minuta u drugom delu, praktično smo ih vratili u život. Mislim da je to stvar pada koncentracije, umora, grešaka, ali to protivnik ume da iskoristi i da kazni. Ipak to ne umanjuje značaj, utakmica je bila kvalitetna, prava takmičarska i svi ljudi koji su došli na stadion imali su šta da vide i da uživaju u igri. Onih prvih 45 minuta Srbije, to je zaista bilo nešto fantastično. Nisam video nijednu grešku, to je bilo perfektno, stil igre koji želimo da prikazujemo - objasnio je selektor posle meča.

IZVOR: YT / RTS Sajt - Zvanični kanal

Osvrnuo se i na majstorski potez Tadića nakon koga je Aleksandar Mitrović postigao svoj 46. gol u reprezentaciji, a drugi na ovom meču!

- Ma to je majstorstvo, to je zaista nešto što igrač kalibra Tadića može da uradi, nisam iznenađen. To je bilo uživanje gledati i šanse i golove. Ali nema veze. Treba ostati pozitivan, gledati pozitivno. Naravno pravićemo analizu i videćemo gde su bile greške i kako da budemo bolji jer uvek može bolje - jasan je bio selektor Srbije.

Iako bi svakako bilo bolje da je Srbija pobedila Sloveniju i ovaj rezultat praktično ostavlja orlove u istoj poziciji.

- Mi i sa pobedom večeras... Ovo mi negde liči na Dablin, imamo još dve utakmice i to je to, treba nam maksimalan broj bodova moramo da uzmemo da bismo bili prvi. I pobeda i nerešeno su nekako isti, nisu isti, ali se svode na isto - naglasio je Stojković.

Na kraju meča nije mogao da sakrije frustraciju zbog promašenih šansi i zbog propuštene šanse za pobedu, pa je šutnuo jednu flašicu.

- To je bilo na kraju, a flašica je bila tu, tako da platila je ona ceh. Ali dobro, ništa tu nije bilo namerno, to je bila samo jedna emotivna reakcija ništa više. Ovo je posao gde moraš biti miran, skoncentrisan, da znaš šta radiš, da te euforija ne odnese tamo gde ne treba. Srbija je opet pokazala hrabrost večeras, jer ako pogledate kompoziciju tima to je zaista bilo ofanzivno i nismo se bojali da ćemo izgubiti. Želeli smo taj treći gol, učinili sve, ali negde je i umor učinio svoje - završio je selektor.

Autor: redportal.rs

#Slovenija

#Srbija

#liga nacija

#piksi