Kralj šljake izbacio Novaka i nastavio put do 22. Grend slem trofeja

Još jedan epski meč Đokovića i Nadala, završio se na veliku žalost porazom srpskog tenisera koji je završio učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu i izgubio mnogo...

Nakon 4 sata i 12 minuta borbe Đoković je napustio stadion Filip Šatrije pognute glave, nakon što je imao priliku da odvede meč u 5. set, ali bezuspešno.

Od 3:0 u 4. setu za Đokovića, Nadal je osvojio sa 6:7 u taj-brejku i pokazao još jednom zašto ga sa razlogom zovu Kralj šljake.

Đoković - Nadal 1:3 (2:6, 6:4, 2:6, 6:7).

IZVOR: TW / @rolandgarros

Još jedna stranica istorije tenisa ispisana je nakon ovog meča.

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa savladavši Novaka Đokovića koji je ovim porazom izgubio mnogo toga.

Naime, Đoković koji je na Rolan Garosu branio 2.000 bodova osvojenih prošle godine, ostaće bez istih i tako izgubiti 1. mesto na ATP listi.

Đoković će narednog ponedeljka 1. mesto ustupiti Rusu Danilu Medvedevu koji je takmičenje završio u osmini finala, ali zbog branjenja malog broja bodova postaće novi svetski broj 1.

Đoković takođe je porazom ostao bez prilike da se bori za 21. Grend slem trofej kojim bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, a sada Španac ima priliku da osvoji svoj rekordni 14. Rolan Garos i tako podigne 22. Grend slem u karijeri kojim bi se osamio na listi.

Đoković je porazom i gubitkom 1. mesta ostao bez prilike da u bliskoj budućnosti obori rekord legendarne Nemice Štefi Graf koja je upisala 377 nedelja na ATP vrhu, a Novak je stao na 370.

Kako stoje stvari, Đoković zbog sukoba Vimbldona i ATP-a, za šta je uzrok aktuelni rat u Ukrajini, neće imati priliku da brani 2.000 bodova na najstarijem teniskom turniru, već će igrati za prestiž.

Loše je počela godina po srpskog tenisera koji je nakon deportacije iz Australije i niza poraza, u Rimu osvojio Masters i spremno došao u Pariz po novi trofej, ali ipak, Kralj šljake je taj koji se pita u Gradu svetlosti.

Autor: redportal.rs

#Poraz

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#novak djokovic