Evo šta kaže statistika njihovih međusobnih duela

Najveći rivali u istoriji tenisa Novak Đoković i Rafael Nadal sastaće se večeras po 59. put i prirediti ljubiteljima tenisa uživanje i vrhunsku igru u teniskom klasiku posle godinu dana od poslednjeg susreta.

Ceo svet iščekuje početak meča koji će ispisati još jednu stranicu istorije ovog sporta. Zakazan je za večeras od 20.45 časova na centralnom terenu Filip Šatrije u okviru četvrtfinala Rolan Garosa. 💪🏻

U međusobnim duelima Đoković vodi sa 30 pobeda u odnosu na Rafu koji ih ima 28.

Međutim, kada se pogledaju susreti na šljaci, Nadal koji nosi nadimak Kralj šljake ubedljivo vodi sa 18 pobeda i samo 9 poraza od Novaka Đokovića.

Gledajući samo Rolan Garos, Nadal koji je u Parizu osvojio 13 Grend slem turnira igrao je sa Novakom 9 puta i 7 puta izašao kao pobednik.

IZVOR: TW / @rolandgarros

Međutim, u poslednjem duelu ova 2 najbolja tenisera u istoriji belog sporta Novak Đoković je slavio i to baš u polufinalu Rolan Garosa, u kome je kasnije u finalu osvojio turnir.

Ulog na ovogodišnjem turniru u Parizu je ogroman.

Nadal želi da na svom omiljenom turniru osvoji rekordnu 14. titulu i ukupno 22. Grend slem u karijeri, kojim bi se "odlepio" od Đokovića i Federera koji imaju po 20 titula sa najprestižnijih turnira.

Sa druge strane Đoković želi da osvoji 21. Grend slem kojim bi se izjednačio sa Nadalom kao i da odbrani titulu osvojenu prošle godine i zadrži 1. mesto na ATP listi.

Ono što je sigurno da ćemo večeras uživati u igri ova 2 neverovatna igrača svesni da se, zbog godina, njihovim duelima polako bliži kraj.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#novak djokovic