Da li je na pomolu još jedan senzacionalan transfer?

Kako prenosi portal Mondo, Juventus je shvatio u zimskom prelaznom roku da im je potreban napadač koji može da bude najbolji strelac Serije A, a sada Juventus zaključuje da to nije dovoljno. Crno-beli tim iz Torina zbog toga želi još pojačanja u ofanzivi, a jedna od opcija je Marko Arnautović!

Iako na prvu loptu ne deluje previše logično, ugledni Korijere delo Sport na naslovnoj strani piše da je italijanski velikan već krenuo po napadača koji poslednjih godinu dana igra za Bolonju.

U reprezentativcu Austrije srpskog porekla Maks Alegri vidi idealnu opciju za popunjavanje ofanzivne linije tima. Arnautović može da odigra na nekoliko mesta na terenu, ali i da bude idealna zamena za Dušana Vlahovića. Očekuje se da reprezentativac Srbije bude startna "devetka" tima, a da iskusniji Arnautović bude pomoć bivšem napadaču Partizana i Fiorentine.

Ugledni italijanski list ne otkriva detalje, a Juventus bi verovatno morao da plati obeštećenje za iskusnog napadača. Marko je u avgustu prošle godine potpisao na dve sezone sa Bolonjom, a Siniša Mihajlović ga verovatno ne bi tek tako pustio iz kluba. On je jedna od najuticajnijih ličnosti u ekipi kojoj su potrebni njegovi kvaliteti i iskustvo.

Sve to ceni i Masimilijano Alegri, kojem su za narednu sezonu potrebne raznovrsne napadačke opcije kako bi velikana vratio na put ka trofejima. Upravo zbog toga se prethodnih dana pisalo o dolascima Sergeja Milinković-Savića i Filipa Kostića - igrača u veznom redu, ali veoma ofanzivnih karakteristika.

Juventus će tokom leta ostati bez Paula Dibale i Federika Bernardeskija, dok su Atletiku saopštili da ne žele da plate 35 miliona za otkup Alvara Morate. Takođe, klub bi mogao da napusti Moize Ken, koji nije imao mnogo prilike da igra u prethodnom periodu.

Autor: mondo.rs

#Evropa

#Italija

#Siniša Mihajlović

#arnautović

#bolonja

#fudbal

#juventus

#marko

#napadač

#ofanziva

#serija a

#vlahović