Đoković zna šta ga čeka

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković nastavlja put ka odbrani titule na Rolan Garosu. U trećem kolu turnira savladao je Alijaža Bedenea i u narednom kolu čeka ga duel sa specijalistom za šljaku Dijegom Švarcmanom. Srpski as je pokazao da se polako vraća u pravu formu i to svakako raduje u nastavku takmičenja.

Pre narednih mečeva je Novak na konferenciji za medije pričao o raznim temama, kako o Australiji, tako i o Borisu Bekeru, ali i o nekim drugim zanimljivostima. Ono što je privuklo pažnju mnogih je to što je drugi put uzastopno izbegao da spomene ime Rafaela Nadala.

Žreb je nešto što čovek može da priziva ili kako god, ali to je pitanje sreće, izvlačenje, to je što je. Igrač sam koji veruje u sebe, znam da sam pobeđivao i onog najtežeg protivnika ovde nekoliko puta. Ukoliko dođe do tog duela, naravno da će biti senzacionalan meč za teniski i sportski svet, mnogi to priželjkuju. Biću spreman.
Moj fokus je na Švarcmanu, to svi znaju. Takav pristup imaju svi šampioni. Dijego je jedan od najbržih igrrača na turu, najbolje rezultate ostvarivao je na šljaci, težak je rival i u duelima sa njim uvek morate da budete spremni na to da ćete igrati udarac više. Radujem se sledećem izazovu.

Nastavio je dalje dotakavši se i svojih priprema:

Što se moje pripreme tiče, slična je onome što sam radio svih godina. Tu uvek ima određenog prilagođavanja, kako se osećam tog dana, možda određene tehnike disanja ili vizuelizacije, neke više, neke manje, sve zvaisi. Određene rutine moram da obavima, pridržavam ih se, ne ono naočigled svih poput zagrevanja na terenu, već neke druge stvari. Uvek svoje vreme imam, to mi je bitno, to je sastavni deo mog domaćeg zadatka, analize. Verujem u tu moć zamišljanja, sanjarenja, da se tako izrazim. Ostvarivanja sna kroz projekciju u budućnost. Mnogo puta mi se to ostvarilo, imam puno razloga da verujem u to Postavio sam svoj san, nadam se da će se ostvariti.
Bolje se osećam i bolje igram nego prošle godine, osećaj na terenu je dobar. Uvek određeni elementi igre mogu da se unaprede i to je nekako i logično. Takav je bio slučaj u većini godina. Kako turnir odmiče, sve se ugodnije osećam, to je slučaj do sada.

Sa srećom Nole! 🏆🥇🏆

Autor: mondo.rs

#Forma

#Nadal

#Novak Đoković

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#borba

#igranje

#ime

#napredovanje

#nole

#novi protivnici

#podizanje

#pominjanje

#pripreme

#roland garos

#šljaka