Trener crvene-zveze podelio je svoja očekivanja pred finale ABA lige

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić obratio se medijima pred početak finalne serije ABA lige koja počinje sutra i to protiv večitog rivala ekipe Partizana.

Crveno-beli su izborili mesto u finalu nakon pobede u majstorici protiv Cedevite Olimpije, a sada ih očekuje utakmica sezone koja im može obezbediti titulu šampiona ABA lige i mesto u Evroligi.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Dejan Radonjić podelio je svoje utiske pred sutrašnji 1. duel:

- Došli smo do samog završetka i finala. Zadovoljan sam činjenicom da smo sezonu odigrali koncentrisani, da budemo dovoljno dobri u rasporedu i okolnostima koje su bile jako teške - rekao je Radonjić na početku konferencije, piše B92.

- Zadovoljni smo takođe što smo u takvoj situaciji obezbedili prednost domaćeg terena, ali i što smo u polufinalu pobedili izrazito dobru ekipu Cedevite i tako dođemo do finala koje počinje sutra. Igramo protiv najtežeg mogućeg protivnika, ostaje nam da u finalnom meču ostvarimo ono što želimo - dodao je Radonjić.

Radonjić se potom osvrnuo na predstojeću seriju.

- Na kraju se desilo ono što se predviđalo, da se u finalu nađu Zvezda i Partizan. Naravno, znamo da prednost domaćeg terena bude može biti jako značajan faktor, pogotovo u ovakvim utakmicama.

Trener crveno-belih otkrio je za kog igrača Partizana smatra da je jedan od najboljih u Evropi:

- Ekipa Partizana sastavljena je od jako kvalitetnih košarkaša, mladih, talentovanih, ekipa koja u timu poseduje igrača koji je osvojio Evrokup, koji su bili na F4 Evrolige, koji svojim kvalitetom mogu da prave razliku na terenu. Nije to samo Panter, za kojeg smatram da je na svojoj poziciji jedan od najboljih košarkaša u Evropi. To je pokazao i pre neki dan (protiv Budućnosti) - rekao je strateg Crvene zvezde, zatim nastavio:

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Tu je i Ledej, a jako dobro se sećamo i partije Avramovića. Nisu samo oni, ima tu još košarkaša, tu su i mladi koji energijom, željom i motivacijom donose dosta timu i pokazuju da je pred njima svetla budućnost - ističe trener Zvezde.

Radonjić je rekao da zna šta ih čeka:

- Znamo da nas čeka serija u kojoj moramo da budemo čvrsti, Partizan je u drugom meču ABA lige pokazao ogromnu čvrstinu, moramo biti spremni da igramo na taj način, da budemo jako skoncentrisani - dodaje Radonjić.

Nastavio je u dahu da priča najtrofejniji trener Zvezde u istoriji.

- Igramo protiv ekipe koju trenira najbolji trener u Evropi, Željko Obradović. Individualna odgovornost u oba pravca mora da bude na visokom nivou, da odbrambeno budemo svesni da ta individualna odgovornost mora biti veća nego što je to bilo u poslednjem periodu, da naša koncentracija takođe mora biti kvalitetna u dugim intervalima, da napadački budemo spremni da prepoznamo situacije i da ih pokušamo da mi budemo ti koji ćemo da stvaramo prednost - rekao je Radonjić.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Bazične stvari će takođe biti važne, razmišljamo samo o prvom duelu, što je sasvim prirodno jer smo se tako ponašali i ranije. Imamo još dva treninga, napravićemo dogovore koji su nam takođe jako značajni pred duel koji se igra sutra - ističe trener Zvezde.

- Želimo da osvojimo trofej, kao što znamo da hoće i Partizan, takođe smatra, bez obrzira na raznorazne priče i spekulacije, da je zvanično prvak ABA učesnik Evrolige. Ulog u ovoj situaciji je dodatno veći, svesni smo toga i nadam se da ćemo uspeti da dovoljno dobrom igrom seriju krenemo na zadovoljavaći način.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Na pitanje da li je prva utakmica ključna, Radonjić je imao zanimljiv odgovor.

- Mislim da je ključna zadnja, ko dobije zadnju, taj će osvojiti titulu - kratak je bio Radonjić.

Zvezda je u prvoj utakmici dozvolila crno-belima samo deset asistencija, u drugom je ta brojka bila znatno veća (20), ali trener Zvezde ističe da je nezahvalno porediti te duele.

- Praviti komparaciju ta dva duela i donositi zaključke, mislim da nije najbolji put. Prva utakmica je odigrana na jedan način, u drugoj je Partizan bio bolji od nas, odigrali smo jako drugačije nego što je bilo u prvom. Bili su dosta čvršći, a mi smo pravili dosta grešaka odbrambeno. Takođe, bili su jako raspoloženi ofanzivno - zaključio je Radonjić.

Autor: B92.net / redportal.rs

#ABA Liga

#Finale

#crvena zvezda

#dejan radonjic

#partizan