Čeferin se zapitao zašto PSŽ ne bi imao ista prava kao Real i engleski velikani

Niko neće govoriti UEFA šta da radi, izjavio je predsednik Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin u odgovoru na kritike zbog produženja ugovora Kilijana Mbapea sa Pari Sen Žermenom.

Bi-Bi-Si podseća da je Mbape nedavno potpisao novi ugovor sa PSŽ-om iako je pregovarao sa madridskim Realom. Novi ugovor je prema pisanju francuskih medija vredan oko 600 miliona evra, a španska fudbalska La Liga je ponudu francuskog kluba nazvala skandaloznom.

- UEFA ima prilično stroga pravila finansijskog fer-pleja. Ko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je da igra na našim takmičenjima. Ko neće da poštuje pravila, neće ni da igra - rekao je Čeferin.

Čeferin ističe da je umoran od pritužbi da dozvoljava da klubovima upravlja država. Predsednik španske La Lige Havijer Tebas opisao je ponudu PSŽ-a za ugovor Mbapeu kao "uvredu za fudbal", navodi Bi-Bi-Si.

- Ni Real ili bilo ko drugi neće da kaže UEFA šta da radi. Oni su ogorčeni sa jedne tačke gledišta, ali, koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSŽ-a. Rekao sam to mnogo puta i ponoviću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebalo da bude vlasnik kluba - kazao je Čeferin.

On je ponovio da će klubovi biti kažnjeni, ako budu kršili pravila.

- Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, šta je sa engleskim klubovima - imaju vlasnike iz SAD, neki sa Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske. Dakle, potpuno je ista situacija i zaista sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Želim da znam ko je prekršio pravila i ako prekršite pravila, bićete kažnjeni - zaključio je Čeferin.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#uefa