Velika pobeda Zvezde u Belgiji

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu u evropskim takmičenjima. Sinoć je nastradao Gent i to u Belgiji! Golovima Njegoša Petrovića i Milunovića Zvezda je zabeležila 3. pobedu u ovosezonskoj Ligi Evrope. Navijači Zvezde se polako, ali sigurno navikavaju na evropske uspehe voljenog kluba.

Sinoć je Zvezda iskoristila sve što joj se ukazalo, ali treba reći i sve što je sama napravila. Spremio je Dejan Stanković odlično utakmicu, ali nije moga ni da sanja onakvu bombu Njegoša Petrovića u 1. minutu meča. Govorio je Stanković da veruje u Njegoša, kao i to da Njegoš ima strašan udarac sa distance. Sinoć se Dejan Stanković smejao, jer je svima jasno da je bio u pravu.

Stanković je izveo sastav koji se u neku ruku očekivao, ali onakva postavka nije bila očekivana. Videlo se po igri Genta da nisu očekivali Vukanovića u onakvom izdanju. I baš je igrač koji je Zvezdi doneo plasman u Ligu šampiona golom protiv Jang Bojsa bio najveće iznenađenje. Spuštao se na levog beka i opet vraćao na levo krilo, ponavljao se iznova i iznova. I nijednog trenutka nije smetnuo sa uma misiju koju mu je zadao Stanković. Žrtvovao se za tim, sve je podredio uspehu i zato ga je Stanković nahvalio posle utakmice.

Zadnja linija Zvezde je odigrala skoro pa perfektnu utakmicu. Milunovića odavno nismo gledali u ovakvom izdanju, i to ne zbog gola koji je postigao. Gol mu je stigao kao nagrada za odličnu partiju. Degenek je odigrao levog beka i savršeno odradio posao sa rotacijom sa Vukanovićem. Gajić je u sve boljoj formi, i sada je svima jasnije zašto je Mrkela insistirao na njegovom dovođenju. Pankov je imao nesigurnosti u dodavanju, ali se vidi mentalitet pobednika koji je stvoren na Novom Zelandu.

Zvezda ima odličnu poziciju pred poslednje 2 utakmice. I čak može i do čelne pozicije u grupi. Sledećeg četvrtka u Beograd dolazi Hofenhajm, i Zvezda može da odigra utakmicu bez opterećenja. Lestvica se podiže iz godine u godinu i navijači sada u svakom meču očekuju pobedu.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#fudbal

#gent

#prolece

#zvezda