Mandić demonstrirao kako sa Grcima, Lazar podigao publiku na noge

Kako prenosi portal Mondo, Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Grčku 13:6 u četvrtfinalu kvalifikacija za odlazak na finalni turnir Svetske lige. U petak u 21 čas u polufinalu će igrati sa Španijom koja je 10:9 pobedila Mađarsku:

Samo je u prvih nekoliko minuta Grčka bila ravnopravan rival. Ali od 2:2 razigrao se Dušan Mandić, iz odličnu odbranu ispred Branislava Mitrovića, naša ekipa je stigla do sigurnog vođstva. U drugoj četvrtini je Manda postigo gol, imao dve asistencije i već sa 9:4 je pitanje pobednika bilo rešeno. U drugom poluvremenu je rutinski odrađen posao, ali će poslednjih osam minuta da pamti Lazar Dobožanov koji je za sjajne odbrane dobio buran dugotrajan aplauz.

Reprezentacija Srbije tako je sjajno počela novi takmičarski ciklus protiv olimpijskih vicešampiona, koji nisu bili u punom sastavu, mada to nije stvar o kojoj brine ekipa Dejana Savića. Naredni duel protiv Španije biće prava provera trenutne mogućnosti "delfina" na početku olimpijskog ciklusa.

Za najboljeg igrača proglašen je Dušan Mandić.

Kako je posle meča Strahinja Rašović rekao:

Nije bilo lako, ali smo zasluženo pobedili. Već se okrećemo Španiji i biće to odlična utakmica, verujem pravi spektakl. imamo snage da odigramo kako treba, sigurno je da ćemo dati sve od sebe.

Autor: mindi.rs

#Olimpijski vicešampion

#Pobeda

#Srbija

#grčka

#mandić

#razbila

#vaterpolo