Imao više nego prva 2 pratioca zajedno

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić proglašen je za najkorisnijeg igrača ABA lige za sezonu 2021/2022.

Kalinić je u glasanju završio ispred Jake Blažiča i Džastina Kobsa. Zvezdin košarkaš je sakupio 39,7 procenata glasova, što je više nego što su imala njegova prva dva pratioca zajedno, piše B92.

Kalinić je predvodio ekipu Crvene zvezde do prvog mesta u ABA ligi ove sezone. Prosečno je beležio 11,3 poena, 3,4 skoka i 3,3 asistencije uz prosečan indeks korisnosti 13. U glasanju su učestvovali treneri, predstavnici medija i navijači.

Kalinić je već uvršten u najbolju petorku ABA lige za sezonu 2021/2022. U idealnoj petorci su se pored njega našli Kevin Panter, Jaka Blažič, Zek Ledej i Kenan Kamenjaš.

Tokom čitavog dela sezone Nikola Kalinić je važio za glavnog igrača Zvezde. U Evroligi i u ABA ligi predvodio je ekipu Dejana Radonjića na oba kraja parketa i pokazao zašto važi za jedno od najboljih evropskih krila.

Kada je reč o ostalim nagradama u ABA ligi, Željko Obradović je proglašen za najboljeg trenera, Kalinićev saigrač Branko Lazić za najboljeg defanzivca, a mladi košarkaš Mege Nikola Jović za najboljeg mladog igrača regionalne lige.

Autor: B92.net

#ABA Liga

#crvena zvezda

#nikola kalinic