Ruski teniser novi je šampion Serbia opena

Osmi teniser sveta Andrej Rubljov novi je šampion Serbia Opena.

On je u finalu ATP turnira u Beogradu savladao 1. tenisera sveta Novaka Đokovića pred više od 8.500 ljudi sa 2:1 u setovima (6:2, 6:7, 6:0), a nakon podignutog trofeja, na konferenciji za medije izjavio je:

- Finale je bilo miks svega i svačega, ali sam u suštini igrao dobro. Jasno je da Novak nije bio na svom najvišem nivou, mislim da je to bio više neki srednji. Generalno ovo je bio mentalno težak meč. Đoković je jedan od najboljih igrača na svetu, nadam se da ćemo imati priliku ponovo da se sastanemo za revanš - započeo je Rus.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nagrađen je aplauzom Rubljov za igru, a svakako će dodatno dobiti na samopouzdanju pred nastavak sezone na šljaci i odlazak u Pariz:

- Osvojiti ovde titulu je posebno, hvala publici koja je podržavala sve igrače na turniru. Podržavali su sve nas čitave nedelje, a videti pune tribine, nama mnogo znači. Zahvalni smo zbog toga i nadam se da ćemo se videti i sledeće godine.

Znao je Rubljov da ne bi smeo da se opušta čak i kada je poveo sa 3:0 u trećem setu.

- Đoković se mnogo puta vratio posle izgubljenog prvog seta, znao sam da moram da budem fokusiran. Napravio sam brejk u trećem setu poveo sa 3:0, video sam da je Novak umoran i pomislio da je ovo moja pobeda. Ipak, nisam smeo da se opustim, kod njega se nikad ne zna kad može da se vrati u meč. U svakom slučaju uvek je zadovoljstvo kada se igra pred punim tribinama. Znao sam da će meč biti težak i da će publika podržavati Novaka, ipak to je normalno, ovo je njegov trunir i grad - rekao je 8. teniser sveta.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Oduševljen je bio mladi Rubljov celokupnim događajem u Beogradu, a na pitanje da li ovaj turnir iz kategorije 250, može da preraste u 500, Rus je rekao:

- Može. Potreban je samo malo veći stadion. Dobro, i ovaj je veliki, ali su potrebne tribine sa sve četiri strane. Takodje, veći teren broj jedan sa tribinama. Ostalo je savršeno na visokom nivou, počev od hrane, teretane, prostorije za igrače - bio je jasan Rubljov.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Još jednom je Rubljov ponovio da ga Beograd podseća na Moskvu i da se dobro osećao tokom prethodne nedelje.

- Bilo mi je sjajno u Beogradu. Upoznao sam mnogo ljudi, stekao brojne prijatelje. Beograd me kao što sam rekao, podseća na Moskvu, deluje mi kao mala Moskva! Zaista sam uživao, osvojiti ovde titulu je dvostruko sjajno. Hvala svima što su došli i podržali sve igrače cele nedelje. Videti pune tribine mnogo nam znači. Nadam se da se vidimo i sledeće godine – zaključio je novi šampion Serbia Opena.

Autor: redportal.rs

#andrej rubljov

#novak djokovic

#serbia open