Pred nama je derbi koji će odlučiti kome ide titula šamiona Srbije

Pred nama je još jedan vikend i praznik fudbala za sve ljubitelje večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Crveno i crno-beli ponovo će odmeriti snage, ali ovog puta ulog će biti najveći u dosadašnjoj sezoni - titula prvaka Srbije. 🏆

Prva utakmica u plej-of seriji igra se na stadionu Rajko Mitić, a trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je o očekivanjima:

- Nema opravdanja ni za šta, ne želimo da polemišemo, već da izađemo jako, mnogo jače u odnosu na prošli derbi. Jedva čekam da počne, da vidim kakav će karakter pokazati igrači zbog svega što se dešavalo u prethodnom periodu - rekao je on.

Prokomentarisao je i plakate sa njegovim likom koje su "delije" polepile po gradu.

- Pa naravno da sam lud. I još ću luđi biti. Lud sam za Partizanom i uvek ću davati sve od sebe i boriti se za ovaj grb. Samo mogu luđi da budem, ako bude išlo u nekom pravcu koji nije sportski. Bave se oni sa mnom već duže vreme, ali toliko toga sam prošao, derbija, ranih situacija, mečeva koji su odlučivali titulu... Nemam nikakav problem s tim. To je njihova stvar, neka igra, šta li... Žele da okrenu ove ozbiljne stvari na neku drugu stranu. I to je ozbiljna kampanja i propaganda, rade taj posao svaki dan. Čestitam im na tome, u pravu su. Nek me zalepe i sa peharom sledeći put na Terazijama. Drago mi je da su polepili plakate po centru grada, imponuje mi to - rekao je on.

IZVOR: YT / FK Partizan Beograd

O mogućim tenzijama rekao je sledeće:

- Niti mi to podiže tenziju, niti me inspiriše, niti se plašim. Može i da se kaže da je ovo neki poziv na linč. Znate kako to ide i u politici. Volim svoj klub, lud sam za njim i boriću se do kraja. Odgovorni ljudi ćute, Sudijska komisija se ne oglašava, ćute sa Arene jer ne radi VAR. Mora neko nešto da kaže... Da priznate činjenicu da se nešto nenormalno dešava, jer nismo se mi sami sapleli protiv Napretka i Čukaričkog, nego su nas drugi očigledno sapleli - dodao je Stanojević.

Stanojević nije štedeo reči kada je pričao o igračkom kadru Crvene zvezde:

- Zvezda je jaka ekipa, dobro igraju. U prethodnom derbiju sam rekao gde smo grešili. Sad će igrati dva naša tima koja su igrala osminu finala u Evropi i zato treba da odigramo pravi, muški derbi. Krenućemo ofanzivno i mi i oni. Videćemo ko će kako da se nametne. Svi imamo svoju strategiju. Svesni smo da moramo da pobedimo da ostanemo u trci za titulu, jer Zvezda ne gubi druge utakmice. To je jasno. Mnogo znači ovaj meč svima, u svakom smislu i mnogo toga odlučuje. I inače su svi derbiji su sudbonosni - istakao je strateg Partizana.

Zatim je došao red da progovorio i o sudiji "večitog derbija" Srđanu Jovanoviću, na kog se čelnici Crvene zvezde već duže vreme žale:

- Na je poslednja dva derbija odsudio dobro. Čovek je držao sve pod kontrolom. Sudija je na najvećem mogućem nivou, nemam primedbu na njega. S njihove strane mu je nametnut veliki pritisak. Ipak, verujem da će sutra biti sve sportski i da će biti pozitivna atmosfera. Prirodne su tenzije, to je i normalno, ali da sve ostane u okviru sporta - rekao je on.

Autor: partizan.rs / redportal.rs

#FK Crvena Zvezda

#fk partizan

#veciti derbi