Nole priznaje da se nije potpuno opravio od haosa u Australiji

Kako prenosi portal Mondo, srpskog tenisera ove nedelje očekuje učešće na mastersu u Monte karlu, što je tek drugi turnir koji igra ove kalendarske godine - prvi protivnik će mu biti Alehandro Davidovič Fokina.

Do tog susreta ostalo je još oko 24 sata, a Đoković radi sve kako bi došao do optimalnog nivoa forme. I sam je svestan da su tek tri zvanična meča u ovoj godini premalo za njega i da mu je potrebno vreme kako bi došao do svoje igre, idealno pred Rolan Garos, ali je najvažnije "namestiti glavu".

Dobro je poznato kroz šta je prošao u Australiji, rane su i dalje sveže, a svaki susret sa novinarima podseti ga na torturu koju je preživeo nakon sletanja u Melburn početkom godine. Kako je sam rekao:

Pa, ne može da se zaboravi. To je prosto nemoguće, ali može da se prihvati i da se nastavi dalje, da se već desilo i da je to nešto ne treba više čoveka da brine ili da ga sputava što doživljava u trenutku ili što će da se desi u budućnosti. Imao sam mnogo situacija na terenu i van njega koje su, onako, traumatične od ovih odvratnih ratova u odrastanju pa nadalje. Sve to ostavi ožiljak.
Ove godine sam doživeo što nikada nisam doživeo u svojoj karijeri, u svom životu. Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga. Koliko je to veliko, koliko će to da me prati, ne znam. To je nešto što ne mogu da predviđam i ne mogu da trošim energiju, da razmišljam o tome koliko će to da me prati.
Trudiću se da to koristim kao gorivo, neku konstruktivnu igru, da igram svoj najbolji tenis, motivacije uvek ima. Ipak, treba biti realan, iako od sebe imam očekivanja uvek, s druge strane se trudim da nemam prevelika očekivanja za ovu nedelju, jer fali mi mečeva. Nisam igrao mnogo mečeva. Šljaka je na sve t specifična podloga, nadam se da mi neće biti puno vreme da uđem u ritam.

Upravo danas, Đoković je počeo 365. nedelju na čelu ATP liste.

pročitajte još

SAŠA ILIĆ DOBIO OTKAZ!

Autor: mondo.rs

#Novak Đoković

#Rolan Garos

#australija

#haos

#masters

#monte karlo

#najbolji na svetu

#nole

#novak

#ožiljci

#prvi protivnik

#slaba igra

#svetski broj jedan

#tenis

#vakcinacija

#đoković