Nole se obratio medijima pred početak Masters turnira u Monte Karlu

Novak Đoković je i dalje najbolji teniser sveta iako je od početka godine odigrao samo 3 meča i to na turniru u Dubaiju.

U utorak počinje sezonu na šljaci u Monte Karlu, mestu koji mu je bio 2. dom više od 10 godina.

Nole se pred nove izazove obratio medijima:

- I dalje se osećam motivisano da budem na ATP turu i takmičim se sa mladim teniserima, da pokušam da se nadmećem za najveće titule sa najboljim teniserima sveta. Veoma sam zadovoljan što sam ovde, Monako je bio moj dom više od 10 godina. Iščekivao sam trenutak kada ću se vratiti i ponovo takmičiti, tako da je ovo najbolje moguće mesto za početak - počeo je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira.

Foto: redportal.rs/M.V

Srbin se osvrnuo i na težak početak godine:

- Jasno je da poslednjih 4-5 meseci su bili jako teški za mene, psihički i emotivno, ali trudim se da ostavim sve to iza sebe - bio je jasan 1. reket sveta.

Novak je svestan da šljaka nije podloga na kojoj je postizao najbolje rezultate tokom karijere, ali se nada da će podići formu pred nastup na Rolan Garosu na kome brani trofej:

- Ja sam odrastao na šljaci u Srbiji i mnogo godina sam igrao samo na njoj. Gledajući rezultate, ona nije podloga na kojom sam najuspešniji, iako sam imao neke velike uspehe na njoj. Naravno, osvajanje Rolan Garosa prošle godine je najsvežije sećanje kada je šljaka u pitanju, a turnir u Parizu će mi biti najvažniji na ovoj podlozi i ove sezone. Potrudiću se da mi prošlogodišnji trijumf bude inspiracija da ove godine počnem takmičenje na šljaci na najbolji mogući način - poručio je Novak Đoković.

Podsetimo, najbolji teniser sveta startuje na šljaci u utorak protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

Autor: redportal.rs

#masters

#monte karlo

#novak djokovic