Mladi teniser igra neverovatan tenis od početka godine

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović oduševio je sve svojom sjajnom igrom od početka godine.

On je na Grend slem turniru Australijan open stigao do osmine finala, a na Masters turnirima u Indijan Velsu i Majamiju plasirao se u 8 najboljih tenisera, tako što je redom rušio i tenisere iz Top 10!

Miša je početkom godine bio 64. teniser sveta, zatim 78. , a sada je na 38. mestu ATP liste, čime je postao 2. najbolji srpski teniser posle Novaka Đokovića.

Foto: redportal.rs/M.V

On je otkrio da rezultati nisu došli preko noći:

- Objašnjenje leži u tome da je konačno krenuo da se isplati sav rad i trud, da je ono što sam gradio i na čemu sam radio u poslednjih godinu dana dobilo na snazi i realizaciji u vidu rezultata koje sam očekivao da će se dogoditi. Jer na kraju svaki veliki rad i trud se isplate i to nije samo obična floskula. Moj tenis je jači, zreliji, verujem u sebe i fizički sam nikad spremniji što je dodatno uticalo da samopouzdanje bude na visokom nivou - rekao je Kecmanović za Telegraf.

Kecmanović od februara prošle godine sarađuje sa čuvenim Davidom Nalbandijanom, koji je zaslužen za njegovu dobru igru:

- David je učinio mnogo, preporodio me kao igrača u potpunosti, uneo mnoštvo noviteta u moju igru, moj pristup mečevima, kreativniji sam i verujem u sebe više nego ikada. Nisu ovi rezultati došli preko noći, mi konstanto na svemu radimo više od godinu dana i ovo su prvi veliki plodovi jednog temeljnog danonoćnog rada - dodao je srpski teniser.

Kecmanović neće učestvovati na predstojećem Masters turniru u Monte Karlu, ali će zaigrati pred beogradskom publikom na Serbia Openu koji se održava od 18. do 24. aprila.

Autor: telegraf.rs / redportal.rs

#miomir kecmanovic

#serbia open

#teniser