Švedski atletičar oborio svetski rekord u beogradskoj areni

Aktuelni svetski i olimpijski šampion Armand Duplantis postavio je svetski rekord u skoku uvis u prepunoj beogradskoj Štark areni pred domaćom publikom, ali i velikim brojem svojih Šveđana.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

On je na Belgrade Indoor Meeting-u, koji je održan pre 2 nedelje, oborio rekord skokom motkom uvis 6,19 metara, a sada je u nedelju na Svetskom prvenstvu u atletici postavio novi rekord 6,20 metara! 🤩🤩🤩

IZVOR: YT / High Jumper X

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na održanoj konferenciji za medije povodom Belgrade Indoor Meeting-a obećao je Duplantisu da će dobiti burence rakije ukoliko postavi novi svetski rekord, a kako je to Šveđanin učinio već na pripremi za Svetsko prvenstvo, obećanje je ispunjeno. 👇🏻

Video: redportal.rs

- BURENCE RAKIJE ZA ŠAMPIONA DUPLANTISA! Obećao sam 7. marta Duplantisu kada je oborio svetski rekord da ću mu pokloniti rakiju koju mnogo voli. Danas sam šampionu poklonio burence rakije na kome je ispisan svetski rekord koji je oborio pre manje od dve nedelje - 6.19 metara. Danas je Duplantis u Areni oborio novi svetski rekord. Za novi rekord sledi novo burence. A kakav je Srbin postao Duplantis pokazuje srpska zastava sa kojom je trčao počasni krug i srpsko kolo koje je igrao kada je dao prvi intervju! Beograd je danas sportski centar sveta - napisao je Vesić.

View this post on Instagram

A post shared by Goran Vesic (@vesicg)

IZVOR: IG / @vesicg

- ZA SAMO DVE NEDELJE POSTAVIO SAM DVA NOVA SVETSKA REKORDA, NA OVOM ISTOM MESTU, OVAJ GRAD JE POSEBAN ZA MENE, HVALA VAM LJUDI - rekao je Duplantis.

Da je mladi Šveđanin brzo zavoleo Beograd i srpski narod govori i to da je odmah nakon oborenog rekorda zaigrao kolo. 😁

Autor: redportal.rs

#Goran Vesic

#arman duplantis