Ni Kanga ne putuje u Belgiju

Gostujući na TV Prva, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da će crveno-beli u četvrtak protiv Genta morati da nastupe bez čak 6 prvotimaca.

- Putujemo na gostovanje bez šestorice standardnih fudbalera: Kataija, Gobeljića, Sanogoa, Rodića, Kange i Gavrića. To ipak ne umanjuje naše planove i želje. Potrebna nam je jedna pobeda do kraja grupne faze da bismo obezbedili još jedno evropsko proleće, a verujem da imamo kvalitet i snagu da je ostvarimo već u Belgiji - kazao je Terzić.

Terzić je naveo da Kangu kao i Kataija muči ista povreda primicača, Gobeljić i mladi Gavrić su od ranije povređeni i roviti, a za Rodića koji je pozitivan na COVID-19 i Sanoga koji ima problem sa kartonima se od ranije znalo da neće igrati.

Međutim, kako je rekao Terzić, kadrovski problemi nisu i ne smeju biti alibi za Crvenu zvezdu, koja uvek mora da teži najboljim rezultatima.

- Plaćamo ceh i danak velikom broju utakmica, posebno igrači koji nastupaju i za reprezentacije. Kanga se vratio posle dve utakmice u kojima je igrao po 90 minuta, posle dugog puta. Ceh je platio njegov primicač. Ne želim ovim da pravim alibi ni sebi ni stručnom štabu. Imamo veliki fond igrača i obaveza Crvene zvezde je da idemo u Gent da pobedimo - reči su Zvezdinog generalnog direktora.

IZVOR: YT / PRVA

Crvena zvezda će meč protiv Genta odigrati u četvrtak od 18.55 č. na stadionu Gelamko arena u Belgiji. Ova utakmica potencijalno može biti odlučujuća za plasman u narednu fazu Lige Evrope.

Autor: redportal.rs

#gent

#kanga

#povreda

#terzić

#zvezda