Partizan nastavio pobednični niz

Košarkaši Partizana savladali su u derbiju 22. kola ABA lige Budućnost u Podgorici rezultatom 80:72 (24:13, 17:24, 17:14, 20:21), prenose Novosti.rs.

Tim Željka Obradovića uspeo je prvi put od 24. marta 2013. godine da slavi u poznatoj podgoričkoj dvorani i tako prekine mučnu tradiciju protiv Budućnosti, koja ga ostavlja u trci za prvo mesto na tabeli ABA lige, ali i gotovo da osigurava drugu pred završnicu ligaškog dela sezone.

Najbolji kod Partizana bili su Aleksa Avramović sa 13 poena i osam skokova i Zek Ledej sa 12 poena i devet skokova. Jam Madar je zabeležio 13 poena, četiri asistencije, tri skoka i tri ukradene lopte. Kevin Panter se zaustavio na 13 poena i tri asistencija, a Balša Koprivica na 10 poena i pet skokova.

Kod Budućnosti bolji od ostalih bili su Kendrik Peri sa 16 i DŽastin Kobs sa 15 poena. Marko Jakodić Kuridža je zabeležio 11, a Vili Rid 10 poena. Partizan je zabeležio 18 pobeda i tri poraza i zauzima prvo mesto na tabeli, sa dve utakmice više odigrane od Crvene zvezde.

Budućnost je na trećoj poziciji sa skorom od 14 pobeda i pet poraza. U narednom kolu, Partizan će dočekati Igokeu, dok će Budućnost gostovati Studentskom centru.

pročitajte još

PARTIZAN GRMI: A PENAL!?

Autor: novosti.rs

#aba

#buducnost

#moraca

#partizan