46 poena i TRIPL DABL 😎

Kako prenosi portal Mondo, centar Denvera Nikola Jokić odigrao je partiju sezone i meč kakav nijedan igrač u istoriji NBA lige nije zabeležio.

Jokara je još jednom pokazao zbog čega je prošle sezone bio MVP NBA lige i zbog čega je jedan od favorita da to postane i ove godine - ostvarivši neverovatan, 17. tripl dabl učinak u sezoni u dramatičnoj završnici protiv Voriorsa.

Pravi triler je bio sinoć u Koloradu, ali Denver je na krilima nestvarnog Srbina uspeo da stigne prvo do produžetka, a onda i do preokreta za trijumf.

Jokić je meč završio sa 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija za 43 minuta provedena na parketu. Ali ni sami brojevi nisu dovoljni da objasne koliko je Jokić bio kao titan među dečurlijom.

Posle prve tri četvrtine, Jokić je na svom kontu imao "samo" 16 ubačenih poena, ali je onda usledila furiozna četvrta deonica i neverovatna 23 poena za tih 12 minuta! Upravo uz pomoć tih poena, Denver je sustigao Nju Orleans i izborio produžetak.

A tamo - ponovo dominacija Jokića. Ubacio je sedam od 14 poena Denvera, sasvim dovoljno da Nagetsi uspeju da slave. Jokić je šutirao sa neverovatnih 73% uspešnosti iz igre - 13/17 za dva poena i 3/5 za tri, uz 11/12 sa linije slobodnih bacanja. Imao je i četiri rampe i tri ukradene lopte.

Inače, Jokić je ovom partijom postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je zabeležio 40+ poena, 10+ skokova, 10+ asistencija, 3+ ukradene lopte i 3+ blokade na jednom meču, otkad se ova statistika vodi od 1973. godine!

Dakle, Jokić je samo u četvrtoj četvrtini i produžetku ubacio 30 poena.

IZVOR: Twitter / @ActionNetworkHQ

Autor: mondo.rs

#46

#Denver

#Golden State

#Magets

#Nikola Jokić

#Nuggets

#Pobeda

#Trijumf

#Voriors

#Warriors

#dominacija

#jokara

#poena

#produžeci

#titan