Pojavio se i kupac

Nova bombastična vest stiže iz Engleske, a koja se makar indirektno tiče rata u Ukrajini. Roman Abramovič je spreman da proda Čelsi, aktuelnog prvaka Evrope, a sada se jasno i glasno javio i zainteresovani kupac, piše Mondo.rs.

Ruski oligarh i čovek blizak Vladimiru Putinu želi 3,6 milijardi evra (tri milijarde funti) za prodaju Čelsija, a jedan Švajcarac je spreman da pregovara!

Pominjalo se prethodnih dana da bi Abramovič mogao da bude posrednik u pregovorima Rusije i Ukrajine, a britanski mediji su u utorak prvi put preneli informacije da je Rus zapravo spreman da proda klub.

Ne tako davno, Abramovič je odbijao ponude koje su išle i do 2,5 milijardi evra, a se čini da bi švajcarski miljarder Hansjorg Vajs mogao da se umeša u borbu za kupovinu "plavaca".

On kaže da zbog rata u Ukrajini nije moguće da Abramovič dobije onoliko novca koliko zahteva za prodaju kluba:

Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj, takođe pokušava da proda Čelsi što pre može. Ja i još tri osobe smo dobili ponudu u utorak od strane Romana Abramoviča da kupimo Čelsi. Moram da čekam pet dana. Abramovič trenutno traži previše novca. Znate, Čelsi mu duguje dve milijarde funti. Ali, Čelsi nema novca. Trenutno ne znam kolika je cena za otkup kluba.
Ono što moram da kažem je da neću u ovo ući sam. Ako kupim Čelsi, onda bi to bio konzorcijum od šest-sedam investitora.

Abramovič je Čelsi kupio 2003. godine i u prethodnih skoro 20 godina, ulagao je neverovatne svote novca da od "plavaca" načini dvostrukog evropskog šampiona. Često je novčano pomagao klub kako bi mogli da se bore za najveće trofeje, pa zbog toga sada želi da povrati deo ličnog bogatstva. Ostaje da vidimo hoće li to dobiti baš od švajcarskog milijardera...

Autor: Nebojša Marković

#abramovic

#celsi

#fudbal

#prodaja