Prva velika prodaja

Ranije je bila Vojvodina, poslednjih godina za unosne izlazne transfere specijalizovao se Čukarički, bilo je jakih udaraca i na Voždovcu i u surduličkom Radniku, a sada je vreme da na scenu stupi TSC i naplati dobar rad u Bačkoj Topoli. Prema saznanjima Mozzart Sporta TSC je na pragu prvog milionskog transfera u istoriji kluba, jer Slavija iz Praga je ozbiljno zagrizla za Mihajla Banjca!

Transfer se doduše neće realizovati pre leta, jer do tada Česi će računati na Lukaša Provoda, reprezentativnog vezistu koga su januara 2020. doveli za 770.000 eva, mada je on celu jesen proveo po ambulantama sanirajući pokidan ligament kolena.

Od leta pak – Mihajlo Banjac na Eden Areni. A u kasi TSC-a obeštećenje kakvo se u Srbiji retko viđa izuzev kada pričamo o prodajama Crvene zvezde, Partizana, pa i Čukaričkog. Prema našim informacijama, Slavija je spremna da za Banjca plati oko 1.500.000 evra!

Stoga bi Banjac vrlo brzo mogao da napusti srpski fudbal. Šteta, jer je ove sezone sigurno među najboljim fudbalerima Superlige. S druge strane, ako želi da napreduje – a čini se da može još mnogo – logičan potez je da karijeru nastavi u nekoj izazovnijoj sredini.

Pa ako prvenstvo Češke možda i nije mnogo kvalitetnije od srpskog, mora se reći da Slavija jeste ambiciozniji klub od TSC-a, te će se Banjac u Pragu boriti za titule i sasvim sigurno igrati evropske mečeve i tokom jeseni.

Slavija je, setimo se i toga, ove zime njuškala i oko Zvezdinog Veljka Nikolića, ali kako njegova karijera ove sezone ne da nije napredovala, nego je nazadovala, Česi su odustali i pažnju usmerili ka Banjcu. I sva je prilika da će ovog puta biti i dogovora.

Autor: Darjan Nedeljković

#Transfer

#banjac

#tsc