Igrači se dokazali

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković poveo je na zimske pripreme u Antaliju sedmoricu novih, mladih igrača, a po povratku je trojicu zadržao da nastave rad sa najjačim timom. To su štoper Andrej Đurić, vezista Nikola Stanković i levo krilo-bek Andrija Radulović, pišu Novosti.rs.

Ova trojka je prošla kroz Dekijev filter i dril, pa se nalazi i na spisku igrača koji su licencirani za osminu finala Lige Evrope. Svi su priključeni iz Grafičara, Zvezdinog razvojnog tima i to u ne baš najpovoljnijem trenutku, pošto će šampion na proleće svim silama jurišati da nadoknadi minus pet bodova i prestigne Partizan na prvom mestu.

Stanković je već najavio da je svaka sledeća prvenstvena utakmica "veliko finale", što znači da će mlade novajlije morati strpljivo da se bore, čekaju svaku šansu koja im se bude ukazala. Dobijaće je, ponekad, najverovatnije kao "bonusi", mada su po tom kriterijumu i dalje u prednosti "starosedeoci" Eraković, Stanić, golmani Gordić i Marinković, a u najoštriju konkurenciju je upao i pojačanje iz Bajerna, osamnaestogodišnji Nemanja Motika.

Kao što se vidi i zna, mnogo je teško mladim igračima da se pokažu i dokažu u Crvenoj zvezdi, iako klub najveće prihode ubire baš od prodaje svojih bisera, što se potvrdilo i ove zime na primerima Marka Lazetića i Njegoša Petrovića.

Od trojice igrača koji su sada pripojeni, samo je Andrija Radulović (20) već debitovao za prvi tim. Pred kraj sezone 2019/20. je prekomandovan iz omladinskog tima crveno-belih, Stanković ga je ubacio u vatru u večitom derbiju, u polufinalu kupa koji je Zvezda izgubila. Radulović se zatim radovao i prvencu sa penala protiv Radnika iz Surdulice, pisalo se i da je na meti italijanskih klubova. Međutim, u sledećoj sezoni došlo je do pada, u klubu su rešili da ga prebace u Grafičar, što Radulović prvo nije hteo da prihvati, ali se kasnije predomislio, pa je ove sezone blistao u u Prvoj ligi i na 18 utakmica postigao šest golova. Trener Dejan Stanković ga u svojim kombinacijama vidi i na poziciji levog beka, pa bi mogao i tu da se nametne kao alternativa Milanu Rodiću.

Na prijateljskim utakmicama sa Mariborom i Laskom u Antaliji, Zvezdinim navijačima je zbog borbenosti i fanatičnog duha za oko zapeo vezista Nikola Stanković (18). Ovaj momak iz Gračca kraj Vrnjačke Banje ima sjajne trkačke sposobnosti, pravi je biser za ozbiljnije brušenje.

Isto to se može reći i za štopera Andreja Đurića (18). Pre ovih priprema već je trenirao sa prvim timom, odlikuje ga odlična skok i duel igra.

Autor: Z. Ćorović

#pripreme

#stankovic

#zvezda