"Pobedio SAM KAO NOVAK ĐOKOVIĆ" 💪

Kako prenosi portal Mondo, posle herojske pobede protiv kanadskog talenta Feliksa Ože-Alijasima, ruski teniser Danil Medvedev rekao je da je u najtežim trenucima sebi postavljao pitanje - ŠTA BI SADA URADIO NOVAK ĐOKOVIĆ?

Posle meča na konferenciji za novinare, predstavnici medija pitali su Medvedeva šta bi Novak zapravo uradio? I kako je njemu to upalilo?

To je ispalo veoma dobro, jer sam i dalje mlad i moram da uzimam šta mogu od najboljih. Tačno je da 'kupim' stvari i od Rafe i Rodžera, koji su takođe uradili to (napravili veliki preokret) mnogo puta. Ipak, češće sam igrao protiv Novaka, a tu mislim na period kada sam počeo da igram dobro. Rafa i Rodžer su tu počeli da se povređuju povremeno i zato sam češće igrao protiv Novaka. Takođe, sa njim sam češće trenirao i u nekim međusobnim mečevima je on pobedio, u nekim sam ja.

Kao i uvek, Medvedev je i sada rado pričao o Đokoviću:

Gledao sam neke njegove mečeve na grend slemovima, kada je gubio 0:2 od Cicipasa i Musetija. I našao sam se u istoj poziciji, ostao sam bez samopouzidanja i bez vere u sebe i u pobedu. Pitao sam se - šta bi najbolji teniseri na svetu sada uradili? Deo sam tog društva, ali i dalje sam mlad i veoma sam daleko u broju osvojenih grend slemova i sličnih uspeha. Zato sam odmah kad sam osetio umor rekao sebi: 'Samo budi kao Novak. Pokaži mu da si bolji.

Kao što je i Noletu krenulo, tako je i Medvedevu:

Imao je meč-loptu i naravno da neće uvek to da mi uspe. Ipak, pogodio sam prvi servis, a mogao sam i da odserviram duplu servis grešku i onda verovatno ne bih ni pričao o tome šta sam sebi govorio. Ali ovog puta je uspelo.

Uptan je i da li se pitao kako će navijači reagovati na pomen imena Novaka Đokovića, najvećeg šampiona u istoriji Australian open koji je proteran iz zemlje uoči turnira:

Zviždali su. Kao čovek, pokušavam da budem iskren, naravno. Nekad ne mogu da govorim o svemu, jer živimo u vremenu kada ne možete da kažete bilo šta ili da izgovorite sve što mislite. Ali što se tiče njihove reakcije, pokušavam da budem iskren sa njima, da im kažem kako sam se osetio tokom duela. Volim iskrenost.

Rus će u polufinalu igrati protiv Grka Stefanosa Ciciprasa, dok će u drugoj borbi za polufinale biti Rafael Nadal i Mateo Beretini.

Autor: mondo.rs

#Finale

#Novak Đoković

#Pobeda

#australian open

#danil medvedev

#medvedev

#nole

#polufinale

#đoković