Neverovatna situacija

Afrički kup nacija je ove godine bio zaista interesantan iz mnogo razloga. Fudbal i nije nekog kvaliteta, ali situacije koje su se dešavale tokom mečeva su bile interesantne. Mogli smo da vidimo kako sudija svira kraj utakmice pre isteka vremena, ali i kako meč počinje bez intoniranja himne.

Sada nam iz Afrike stiže još jedna veoma čudna situacija, i to iz reprezentacije srpskog državljanina El Fardu Bena. Naime, meč 1/8 finala moraće da igraju bez golmana!

To je posledica odluke Konfederacije afričkog fudbala (KAF) koja nije dozvolila da jedan od trojice registrovanih čuvara mreže, koji je negativan na koronavirus, zaigra protiv Kameruna ovog ponedeljka.

Naime, 30-godišnji golman Ali Ahamada je bio pozitivan kao i mnogi drugi članovi njegove ekipe, ali iako je ovog jutra bio negativan na korona-testu, baš kao i njegov kolega iz veznog reda, Jasin Burhan, KAF im nije dozvolio da igraju.

Razlog je što pravila predviđaju da ko se zarazi koronavirusom mora najpre pet dana da bude u izolaciji, pa da 48 sati pred meč ima negativan PCR test. A nije prošlo 48 sati otkako je Ahamada negativan i - on, poput Burhana, ne može da igra.

Komorska Ostrva ne mogu da računaju ni na druga dva golmana: Mojad Useini je i dalje pozitivan, a Salim Ben Boina ne može da brani zbog povrede ramena.

Autor: undefined

#Kamerun

#africki kup nacija

#ben

#golman

#komori