Novo pojačanje crveno-belih

Posle odlaska Njegoša Petrovića u Kaljari u Crvenoj zvezdi postoji blaga potreba angažovanja defanzivnog veziste, a u tom smeru će se ići samo u slučaju da se obezbedi ekstra pojačanje po ukusu stručnog štaba, piše Žurnal.rs.

Reč je reprezentativcu Gane Edmundu Adou, ali dve su krupne prepreke za realizaciju. Prva je u visini obeštećenja, druga u mogućnosti Šerifa da zadrži igrača koji je tek šest meseci u klubu i nastavi da mu pumpa cenu.

Na specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Ado je procenjen na 1,1 miliona evra i to je transakcija u koju bi Crvena zvezda eventualno mogla da uđe uz određeni rizik ulaganja. Nije to, ipak, suma koja bi zadovoljila rukovodstvo Šerifa, nego minimum duplo više.

Na Marakani već duže vreme traže način da dođu do Adoa i zato ne bi trebalo u potpunosti odbaciti takvu mogućnost, ali trenutna realnost je da je teško dostižan i da će kupovina morati da sačeka eventualno veće prihode od transfera ili UEFA bonusa.

Ado je rođen 2000. godine u Gani i iz Afrike je otišao u Slovačku, Šerif ga je pronašao u Senici i letos doveo. Nema javnih informacija da li je postojalo obeštećenje (priča se o 300.000 evra), ali ima da je ugovor zaključen do juna 2024. godine i ta činjenica stavlja Šerif u jaku pregovaračku poziciju. Igrač koga žele u Crvenoj zvezdi na svim evropskim utakmicama Šerifa bio je starter, našao se među potpisnicima istorijskog plasmana u Ligu šampiona i još senzacionalnijeg trijumfa nad Realom u Madridu...

Autor: zurnal.rs

#Transfer

#gana

#pojačanje

#serif

#zvezda