Optimistične vesti iz Francuske 😀

Kako prenosi portal Mondo, šansa da Novak Đoković zaigra i na Rolan Garosu bez vakcine postaje sve realnija pozivajući se na ocenu francuskog premijera Žana Kasteksa da bi kovid propusnice o vakcinaciji, koje počinju da važe od ponedeljka, u dogledno vreme mogle biti suspendovane.

Kako je naveo francuski premijer na konferenciji za novinare:

Odluka može da bude suspendovana ako se epidemiološki, a naročito bolnički, pritisak bude smanjio, značajno i na duže staze.

Šta to konkretno znači, imajući u vidu da nisu postavljeni nikakvi limiti za ukidanje, objasnio je ministar zdravlja Olivije Veran koje takođe bio prisutan na konerenciji za medije.

Veran je istakao da je za to potrebno da situacija u bolnicama bude takva da više ne bude odloženih operacija, a kao primer je naveo stanje u bolnicama u avgustu, kada je bilo ispod hiljadu ljudi na reanimaciji. Danas ih ima oko 3.800, ali je njihov broj već počeo da se smanjuje. Kako je dodao Veran:

Primenjivaćemo vakcinalnu propusnicu dok god to bude bilo potrebno, ali ne duže od toga.

Francuski mediji objavili su u četvrtak da je premijer Kasteks najavio i ublažavanje epidemioloških mera i ograničenja od 2. februara.

Sportski list L'Ekip objavio je u sredu da će na teniskim turnirima u Francuskoj moći da igraju samo vakcinisani, navodeći da je to obaveštenje stiglo teniserima iz ATP uz upozorenje na posledice primene zakona o kovid propusnici za vakcinisane.

U saopštenju upućenom teniserima ATP je, kako navodi list, potvrdio posledice primene zakona o vakcinama kojim se nevakcinisanim sportistima zabranjuje učešće na bilo kom sportskom događaju, počev od od 24. januara i čelendžer turnira u Kimperu.

To saopštenje upućuje i na uslove koji bi se ticali i učešća na Rolan Garosu, koji se igra krajem maja. Branilac titule sa prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske je prvi reket sveta Novak Đoković.

Autor: mondo.rs

#Novak Đoković

#Rolan Garos

#igra

#nole

#tenis

#turnir

#vakcinacija

#đoković