Produzetak, preko dvojice i pas za pobedu! 😎

Kako prenosi portal Mondo, Nikola Jokić nastavlja da briljira u dresu Denvera osiguravajući svom timu još jednu pobedu u dramatičnoj završnici meča sa Klipersima u kome je postigao čak 49 POENA!

MVP NBA lige za prošlu sezonu izgleda da će i ovu upisati u anale. Nikola Jokić bio je Bog i batina u meča Denver Nagetsa i LA Klipersa.

Nikola je postigao 49 poena, ostvario tripl-dabl učinak i bio asistent kod ključne trojke svog tima i to za pobedu nakon produžetaka. Nio je to majstorski pas koji se retko viđa čak i u NBA. Čisto sumnjamo da bi bilo ko osim Jokića primetio Gordona na drugoj strani terena, a još manje uspeo savršeno da mu doturi loptu.

Strpljivo je sačekao da bude udvojen, dok je vreme isticalu pri izjednačenom rezultatu u produžetku, i onda je preko dvojice pored aut linije i van linije za tri poena, uputio pas ka Aronu Gordonu koji je spreman dočekao dodavanje i zario trojku.

Jokić je meč završio sa 49 poena, 14 asistencija i 10 skokova, pored toga i tri ukradene lopte za 41 minut koji je proveo na parketu.

Ovo je 9. po redu tripl dabl za Jokića, koji je pretekao i Džejmsa Hardena na listi. Jokara ih trenutno ima 66, a sledeći je na redu je legendarni Vilt Čembrlen koji je na 6. mestu.

Inače,meč u Koloradu bio je izuzetno zanimljiv jer su Nagetsi u finišu regularnog dela uspeli da nadoknade prednost od osam poena Klipersa, a zatim i stignu do potpunog preokreta u produžetku. Bio je to treći trijumf na poslednja četiri meča za Nikolinu ekipu, pa se može reći da je rezultatska kriza prošla.

Jokićeva majstorija za pobedu:

IZVOR: TW / @nuggets

Autor: mondo.rs

#49 poena

#Clippers

#Denver

#Jokić

#LA

#Nikola Jokić

#Nuggets

#majstor

#mvp

#nagets

#pas

#tripl dabl