Nemac otkrio da su mnogi i ušli pozitivni u Australiju

Nemački teniser i treći reket sveta Aleksandar Zverev veruje da na Australijan openu verovatno ima više igrača zaraženih kovidom-19, ali se ne testiraju, javlja Rojters.

- Dozvoljeno nam je da izađemo napolje da jedemo, dozvoljeno nam je da radimo šta god želimo, tako da mislim da je prirodno da više ljudi dobije kovid - rekao je Zverev novinarima posle pobede u drugom krugu protiv Australijanca Džona Milmana.

Francuz Ugo Amber saopštio je ranije danas da je bio pozitivan na koronavirus, dan nakon poraza u prvom kolu od sunarodnika Rišara Gaskea, zbog čega je bio nedelju dana u izolaciji u Australiji.

Britanska agencija podseća da igrači moraju biti potpuno vakcinisani da bi se takmičili na Otvorenom prvenstvu Australije i da je to pravilo po kojem je australijska vlada deportovala prvog igrača sveta Novaka Đokovića koji nije vakcinisan.

- Mislim da je nekoliko igrača imalo kovid kad su stigli. Mislim da ga ima dosta igrača i sada. Ne testiramo se, pa mislim da bi, ako bismo se testirali, verovatno bilo više pozitivnih nego sada - rekao je Zverev.

Australijski ABC Nevs javio je da igrači moraju sami da dnevno rade brze antigenske testove, dok se testovi pod nadzorom sprovode na dan dolaska i između petog i sedmog dana njihovog boravka u Australiji.

Australijski teniser Bernard Tomić kritikovao je protokole testiranja na kovid-19 tokom kvalifikacija prošle nedelje.

- Ne mogu da verujem da se niko ne testira. Oni dozvoljavaju igračima da dođu na teren sa brzim testovima u svojoj sobi. Nema zvaničnog PCR testiranja - rekao je Tomić.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#australijan open

#tenis

#zverev