Australijanac tvrdi da Novaka podržava iz principa

Nik Kirjos je savladao Britanca Lijama Brodija u prvom kolu Australijan opena (6:4, 6:4, 6:3), a njegov naredni protivnik biće Danil Medvedev, najbolje rangirani teniser na prvom grend slemu sezone u odsustvu Novaka Đokovića. Međutim, upravo je o Đokoviću Kirjos govorio ovog i prethodnih dana.

Kirjos je na Instagramu postavio kratak vidio-snimak Novaka Đokovića, uz propratnu poruku "trebalo bi da je ovde".

Teniser, koji je godinama imao uglavnom neblagonaklon odnos prema Đokoviću, što nikada nije pokušavao da sakrije, od samog početka Đokovićevih problema uoči ovogodišnjeg Australijan opena pružao je podršku prvom reketu sveta.

- To sam uradio iz principa. Isto bih reagovao da je bilo ko drugi u pitanju. Naprosto, to je Đoković, pa je ta priča prilično velika, ali nisam zbog toga ovog stava. Imali smo nesuglasica u prošlosti, ali sada to nije tako. Mislim da ću ga pitati da igramo dubl nekada zajedno - istakao je Kirjos.

Australijski teniser je dva puta do sada igrao sa Medvedevim i oba puta je slavio, ali Rus je sada drugi igrač sveta, osvajač Ju-Es opena.

- Da, Medvedev je sada duplo bolji igrač nego kada smo igrali. Znam njegov stil, znam kako treba da igram, pomoći će mi prethodno iskustvo, ali biće izuzetno teško - naglasio je Kirjos.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Nik Kirjos

#kirjos podržao

#đoković