Novak će u najkraćem roku morati da napusti Australiju

Pravda ovog puta nije bila na Novakovoj strani, već je pobedila politika.

Savezni sud Australije jednoglasno je odlučio da srpski teniser treba da bude deportovan iz njihove zemlje, a obrazloženje ovakve sramne odluke biće detaljno saopšteno kasnije.

Novak je dao kratku izjavu u kojoj je izrazio svoje razočaranje:

- Želeo bih da dam kratku izjavu kako bih se osvrnuo na ishode današnjeg ročišta u Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran - rekao je Nole, a zatim dodao:

- Poštujem odluku Suda i sarađivaću sa svim relevantnim vlastima po pitanju mog odlaska iz Australije. Neprijatno mi je što je fokus prethodnih nedelja bio na meni, i nadam se da će se sada sav fokus prebaciti na turnir koji volim. Voleo bih da poželim učesnicima, zvaničnicima, radnicima, volonterima i svim navijačima na svetu sve najbolje u vezi sa turnirom.

- Na kraju, hteo bih da se zahvalim mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima i mojim zemljacima Srbima na kontinuiranoj podršci. Bili ste mi veliki izvor snage - naveo je Đoković u saopštenju koje prenosi australijski "Ejdž".

Autor: redportal.rs

#Poraz

#australija

#novak djokovic