Australijske vlasti navode da je Đoković PRETNJA PO JAVNO ZDRAVLJE

Imigracione službe uručile su advokatima Novaka Đokovića zahtev da se svetski broj 1 sutra pojavi na razgovoru, kako bi se nakon toga odlučilo o daljim koracima.

Australijski novinar Pol Sakal, koji od početka intenzivno prati situaciju oko Novaka Đokovića, javlja da će srpski teniser biti van imigracionog pritvora do tada, a da će u zavisnosti od ishoda razgovora biti odlučeno da li će sutra biti vraćen u "hotel užasa" u kom je proveo punih 5 dana, piše Blic.

IZVOR: TW / @paulsakkal

Dok sud ne razmotri slučaj, postoji mogućnost da Đoković dobije vizu za premošćavanje koja bi mu omogućila nesmetan rad do sud ne donese odluku.

Ministar za imigracije je iskoristio svoje diskreciono pravo i tačno u petak u 18.00 časova, kada sa radom prestaju sve javne institucije i kada sledi vikend, doneo odluku o odbijanju vize svetskog broja 1, kako bi Novak imao što manje vremena za reagovanje njegove pravne službe.

Smatra se da bi sve moglo da bude gotovo u naredna 72 sata, tačnije do početka 1. Grend slem turnira Australijan open koji startuje u ponedeljak, kada bi sudija mogao da donese hitnu odluku da zaustavi deportovanje Đokovića do donošenja konačne odluke na suđenju.

Autor: blic.rs

#australija

#melburn

#novak djokovic

#zalba