....nastavite spisak 📝

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nalazi se poslednjih dana na velikom udaru svetske javnosti, čak i pojedinih kolega, zbog celokupne situacije sa vizom i zbog toga što je nevakcinisan došao u Australiju.

Očigledno su zaboravili šta je sve Đoković, za razliku od većine svojih kolega, godinama unazad uradio van tenisa - pogotovo u situaciji kada je korona napala čovečanstvo.

Pred vama je 13 razloga, po pisanju Telegrafa.rs, zbog kojih je, i van tenisa, Novak najveći svih vremena 👇🏻👇🏻👇🏻:

1. Australiji koja se 2020. susrela sa katastrofom zbog požara Novak je bio taj koji se istakao u borbi da im se pomogne.

2. Godine 2016. njegova fondacija donirala je novac programima za siromašnu decu Melbourne City Mission 🤗.

3. Đoković je u aprilu 2020. godine dao veliku donaciju italijanskim bolnicama (pominjalo se milion evra), pogotovo gradu Bergamu, koji je tada bio najviše pogođen.

4. Đoković je u toj borbi protiv COVID-19 dao novac i Španiji, i to tako što se odazvao akciji koju je pokrenuo Rafael Nadal.

5. Đoković nije zaboravio ni svoju zemlju, iako ga i u Srbiji pojedinci osuđuju, kojoj je tokom borbe protiv korone donirao takođe milion evra za respiratore 🤗.

6. Đoković je u decembru 2020. kupio CT skener za beogradsku bolnicu Dragiša Mišović vredan 210.000 evra.

7. Najbolji teniser sveta donirao je dodatna sredstva za lečenje male Sofije Markuljević i sa predsednikom kompanije MK Group Miodragom Kostićem obezbedio je sredstva za privatan avion za put devojčice i njene porodice do Amerike, gde je lečenje obavljeno 💖.

8. U maju 2014. godine Đoković je donirao pola miliona dolara za pomoć ugroženima poplavama u Srbiji. To je bila njegova celokupna novčana nagrada koju je tada osvojio trijumfom na ATP turniru u Rimu.

9. Iste godine Novak je kroz svoju fondaciju donirao 110.000 evra pomoći Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj za sanaciju šteta od poplava. Donacija od 100.000 evra se, u saradnji sa lokalnim kancelarijama UNICEF-a, u Bosni i Hercegovini iskoristila za rekonstrukciju 2 vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, dok je 10.000 evra Hrvatska uložila u nabavku dezinfekcionih sredstava za zaštitu od zaraza i komaraca, koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje dece.

10. Kada već pominjemo vrtiće, napomenućemo da je Đoković prikupio preko milion dolara za poplavama oštećene objekte, kao što su oni u Svilajncu, Ubu... 💖

11. Nole je kroz Fondaciju prikupio više od 10 miliona dinara za za programe ranog razvoja dece u Srbiji. Akciji koja je trajala krajem  2018. godine pridružilo se više od 300 pojedinaca i organizacija. Na pristigle donacije u vrednosti većoj od 5,2 miliona dinara, Novak i Jelena Đoković dodali su isti iznos, duplirajući na taj način ukupnu sumu.

12. Novak je u decembru 2020. godine organizovao kompletne besplatne pripreme tokom zimskih meseci za 15 tenisera.

13. U junu prošle godine Nole je ponudio italijanskom teniseru Lorencu Musetiju svoj privatni avion kako bi se ovaj posle Rolan Garosa vratio u Italiju u školu, a zatim stekao uslove da nastupa na Vimbldonu.

Autor: telegraf.rs / redportal.rs

#13 razloga

#Novak Đoković

#prvi reket sveta

#tenis