Ekipa Željka Obradovića nije imala milosti prema Italijanima

Košarkaši Partizana nastavili su sa ubedljivim pobedama od početka godine i nakon ubačenih više od 100 poena ekipama Zadra i Splita u ABA ligi, ostvarili su pobedu i u Evrokupu protiv italijanske ekipe Trenta rezultatom 97:65.

Crno-beli su već nakon 13 minuta igre imali +35 i nisu dozvolili protivniku nijednog trenutka da se približi na jednocifren broj.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Igrali su košarkaši Željka Obradovića bez čak četvorice igrača Radeta Zagorca, Dušana Miletića i Nemanje Dangubića koji su pozitivni na koronavirus, dok je Aleksa Avramović bio pozitivan, ali je pred utakmicu dobio negativan nalaz.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Najefikasniji u Partizanu bio je Jam Madar sa ubačenih 18 poena, Kevin Panter i Dalas Mur postili su po 17 poena, dok su Smailagić i kapiten Trifunović postigli po 10 poena.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Željko Obradović je nakon utakmice sumirao utiske:

- Korona je, došli su bez važnih igrača. Nadam se da su svi zdravi. Veliki problem je odlaganje utakmica i u Evroligi, Evrokupu, domaćim prvenstvima. Nije lako. Igrali smo ozbiljno od početka. Imali smo neki dobar kontinuitet treninga i zato igramo ovako. Igrači ozbiljno rade. Imali su po slobodan dan prošle nedelje i to se sve odrazilo na dobru igru. Nadam se da će se Aleksa pridružiti treninzima u četvrtak. Dangubić je sedam dana van tima, bio je pozitivan bez simptoma, što pokazuje kakav je ovaj soj korone. Treba da nastavimo, ko god da je sposoban da radi, da se ponašamo normalno i da radimo ozbiljno - istakao je Obradović.

Pogledajte najzanimljivije momente sa meča:

Partizan se zbog Svetskog prvenstva u atletici seli u halu Aleksandar Nikolić, a u Štark arenu će se vratiti početkom aprila.

Autor: redportal.rs

#evrokup

#kk partizan

#partizan

#trento