Ministar za imigraciju ne sme da ga protera, traži još vremena za odluku

Posle 5 dana torture i maltretiranja od strane Australijskih vlasti Novak Đoković je oslobođen, vraćen mu je pasoš, lične stvari i večeras, po australijskom vremenu, on je slobodan čovek!

Posle sedmočasovnog suđenja koje se završilo u 7.00 časova po srpskom vremenu najbolji teniser sveta je pobedio u najvažnijem meču u njegovoj karijeri!

Protivnik mu je bila Australijska vlast koja mu je ukinula vizu i pokrenula proces deportacije. Đoković je uložio žalbu i gotovo 5 dana bio zarobljen u imigracionom centru užasa i u nehumanim uslovima!

Uprkos velikoj pobedi i pravednoj odluci sudije Entonija Kolija, poslednju reč je imao Ministar za imigraciju Aleks Hok koji je imao potpuno pravo da i pored odluke sudije protera srpskog tenisera iz zemlje, ali nakon 4 sata koliko je Ministar imao vremena da reaguje, nije bilo oglašavanja niti Vlade niti Imigracionog ministra Hoka!

Ipak, očigledno se Australijske vlasti ne pridržavaju zakona, pa je Ministar Hok odlučio da njegova odluka o sudbini Novaka Đokovića prenoći.

On će o eventualnom ukidanju Novakove vize doneti odluku ujutru, odnosno u ponoć po srpskom vremenu, a isto može odlučiti i u narednim danima.

Ipak, ono što je najbitnije da je Novak Đoković sada konačno slobodan i ovo je njegova najveća pobeda u dosadašnjoj karijeri!

Autor: redportal.rs

#australijan open

#melburn

#novak djokovic