Bivši trener Partizana otvoreno o najboljem centru sveta

Legendarni trener Partizana i jedan od najuspešnijih u istoriji crno-belih Duško Vujošević bio je gost na Sportklubu i tokom razgovora se dotakao brojnih aktuelnih tema, prenose Novosti.rs.

Pričao je ljubimac "grobara" o ekipi Željka Obradovića, ali i o reprezentaciji Srbiji. Prema mišljenju Vujoševića, Svetislav Pešić je odlično rešenje, ali da nije garant da ćemo Nikolu Jokića videti u reprezentativnoj akciji:

Bogdan Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze.

Miljenik Partizanove publike smatra da treba izvršiti "fini pritisak" na Somborca ne bi li on pristao da opet bude deo reprezentacije:

Ne treba ga previše napadati i sve odnose sa njim prekinuti. Treba da se izvrši fini pritisak. Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem. U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji.

Košarkaš Denvera je za reprezentaciju Srbije igrao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je osvojio srebrnu medalju, i na Svetskom prvenstvu 2019.

Autor: novosti.rs

#Kosarka

#Nikola Jokic

#dusko vujosevic

#reprezentacija