Gol za odlazak u Katar

Godina se približila kraju, iza nas su veliki sportski događaji koji su našem narodu doneli velike radosti ali i velike tuge. Novak Đoković je definitivno postao najbolji teniser svih vremena, iako to mnogi ne žele da priznaju. Ostaje žal za Olimpijskim igrama i finalu US Opena, ali Nole je veliki šampion i u godini pred nama ima šansu da sruši još neke rekorde, ako je ostao neki koji nije srušio 😁.

Srbija je imala uspešne Olimpijske igre, vaterpolisti su nas obradovali, Jovana Preković, Milica Mandić ali i mnogi drugi. Ipak, događaj iz sveta sporta koji je, kako se čini, najviše obradovao naciju je uspeh fudbalske reprezentacije. I to čudesna pobeda u Portugalu i spektakularan gol Aleksandra Mitrovića.

Dolazak Piksija na selektorsko mesto pokazao se kao pravi pogodak, a gol najboljeg strelca u istoriji reprezentacije je nešto što će se večno pamtiti. Igrao se 90. minut utakmice kada je najbolji asistent sveta Dušan Tadić izradio protivničkog igrača i centrirao loptu Mitru na glavu. Ostalo je istorija:

IZVOR: YT / Sport Klub

Svetsko prvenstvo se igra krajem 2022. godine, baš negde u doba godine kada je u godini na izmaku odigrana čudesna utakmica u Portugalu. Možda je vreme za nešto veliko u Kataru?

Autor: redportal.rs

#Portugal

#Srbija

#fudbal

#katar

#kvalifikacije

#mitrovic