Crnogorskom reprezentativcu ističe ugovor sa Laciom

Adam Marušić je uspeo da "zacementira" svoje mesto u startnoj postavi Lacija, ali, deluje da bi ipak mogao da napusti klub iz prestonice Italije.

Iako je prethodnih dana u italijanskoj štampi provejavala informacija da je uprava nebesko-plavih iz Rima postigla dogovor sa crnogorskim repreznetativcem o produžetku ugovora do 2026. godine, najnovije vesti govore suprotno.

Kako prenosi "Il Mesađero" uz Patrika, Leivu i Strakošu koji će na leto postati slobodni igrači i koji će napustiti klub, zeleno svetlo za odlazak dobiće i Adam Marušić, kom aktuelni ugovor ističe 30. juna 2022.

Dvadesetdevetogodišnji Crnogorac će verovatno lako pronaći narednu stanicu u karijeri sa "čistim papirima" u rukama, a činjenica da će biti slobodan otvara mogućnost da generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ispuni svoju neostvarenu želju. Naime, on je jednom prilikom istakao da su Marušić i Rade Krunić igrači koje bi voleo da vidi na "Marakani".

- Ne mogu da prežalim Adama Marušića što je igrao u Voždovcu, a sada nosi dres Lacija, kao i Radeta Krunića. To su dva igrača koja su mi se jako svidela. To je kao kada u ergeli vidite kvalitetno ždrebe koje se razlikuje od ostalih. I kako trči i kakvu moć ima… Njih dvojicu sam hteo da dovedem čim sam došao u Zvezdu. To su bili igrači koji su tada vredeli 250 ili 300.000 evra. To je ništa, jer sada vrede milione. Međutim, Zvezda je bila u takvom kanalu tada da nisi mogao ništa da uradiš, rekao je Terzić u jednom intervjuu koji je dao za "Telegraf".

Nema sumnje da bi Marušić bio od velike koristi crveno-belima, a ove sezone je u Seriji A upisao 16 nastupa, od čega je 13 puta bio u startnoj postavi. Marušić je prve profesionalne korake napravio u Voždovcu, potom je nastupao u Belgiji za Kortrajk i Ostende, da bi 2017. godine za pet i po miliona stigao u Lacio. Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao 43 utakmice i postigao dva gola.

Autor: blic.rs

#adema

#dovodi

#marušića

#zvezda