Tabela potvrđuje da je Nole po broju rekorda nedodirljiv u konkurenciji sa Federerom i Nadalom

Dok je ceo svet kao na iglama i u iščekivanju vesti da li će Novak Đoković otputovati u Australiju i učestvovati na ATP kupu, ali pre svega Australijan openu, isplivala je tabela koja potvrđuje da je srpski teniser ubedljivo najbolji u više od 20 kategorija u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Najbolji teniser sveta je ponosni vlasnik svih najvažnijih rekorda u belom sportu (22), a u samo 2 kategorije nije bolji od najvećih rivala.

Nole je po broju Grend slem titula iznednačen sa Švajcarcem i Špancem, pa tako sva trojica imaju po 20 titula sa najprestižnijih turnira, dok je u samo 1 kategoriji lošiji, a to u su Završni masters turniri.

Novak ih ima ukupno 5 u karijeri, dok je Federer za 1 bolji, pa ima 6 osvojenih titula, dok Nadal nema nijednu.

Iza Noleta je jedna od najuspešnijih sezona u kojoj je, kao 34-godišnjak, osvojio 3 Grend slem titule i bio na korak od osvajanja poslednjeg Grend slema. Oborio je rekord Rodžera Federera po broju nedelja na teniskom vrhu (310) i sada broji čak 353. nedelje.

Po rekordan 7. put je završio godinu na 1. mestu i to sa čak 2.900 bodova u odnosu na drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva.

Pogledajte tabelu najvažnijih rekorda i uspeha u tenisu ove trojke, zelenu boju označava 1. mesto, plavu boju označava 2. mesto, dok narandžastu 3. mesto na tabeli.

Foto: Twitter.com/@srpskosarajevo

Foto: Twitter.com/@srpskosarajevo

Autor: redportal.rs

#atp

#novak djokovic

#rekordi

#tenis