Posle 6 meseci pauze i dalje nije spreman

Kako prenosi portal Mondo, godine su stigle jednog od najboljeg tenisera svih vremena, a povrede izmučile njegovo telo do maksimuma. Rafael Nadal propustio je pola takmičarske godine zbog povrede, a pitanje je da li će i narednu sezonu moći da počne na pravi način. Na egzibiciji koju je igrao prethodnih dana dva puta je poražen (od Endija Mareja i od Denisa Šapovalova) čime je jasno pokazao da problemi i dalje postoje.

Veoma je neizvesno da li će Španac, koji je u karijeri osvojio 20 grend slem titula (isto koliko i Đoković i Federer) moći da zaigra i na Australijan openu.

Pre no što bilo šta odluči čekaju ga razgovori sa članovima njegovog tima, kako je sam rekao:

Moram da razgovaram sa svojim timom i donesem odluku. Ne mogu da garantujem 100 odsto učešće na Australijan openu. Plan mi je da odem tamo, ali moram da vidim kako će se telo osećati ovih dana.

On je takođe i naveo da se ne žuri da donese odluku:

Ima vremena da donesem ovu odluku, uskoro.

Na Mubadala openu u Abu Dabiju Nadal se vratio nakon nekoliko meseci pauze, ali nije bio onaj stari. Svestan je i sam da mora mnogo bolje ako hoće na megdan najboljima:

Nisam uopšte na 100 posto, nisam uspeo da pokažem da mogu da se takmičim sa dobrim igračima. Imam mnogo toga da poboljšam. Potrebno mi je vreme. Posle Rolan Garosa je bila katastrofa za mene, povreda noge mi nije dozvolila da treniram kako bi trebalo. Prošlo je šest meseci od mog poslednjeg zvaničnog meča i potrebno je da budem zdrav kako bih mogao da radim stvari koje želim.

Australian open se igra od 17. do 30. januara 2022. godine, a mere zbog koronavirusa biže izuzetno stroge.

Autor: mondo.rs

#Grend Slem

#Novak Đoković

#Poraz

#Rafa

#Rafael Nadal

#australian open

#australijan open

#odustajanje

#povrede

#problemi