Bivši trener Zvezde progovorio

Boško Đurovski doneo je Crvenoj zvezdi duplu krunu u sezoni 2006/2007. i to desetu jubilarnu. Na impresivan način kada su crveno-beli završili sezonu sa 17 bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Boško Đurovski se te sezone, ali i one koja je sledila u kojoj je dobio otkaz na Marakani, prisetio u životnoj ispovesti za Kurir:

Dupla kruna sa Zvezdom, kada sam je vodio kao trener. To je nešto čega se rado sećam. Ali, bilo je teško. Nasledio sam Dušana Bajevića posle reakcije navijača i poraza od Vojvodine. Piksi je stao uz mene. A, u klubu su se tada najviše pitali mlađi Mišković i Dragi Mićović. I oni su tražili trenera, ali Piksi je prelomio i rekao - Boško je trener! Znao je Piksi koliko znam i koliko mogu. I mi u 25 dana tri puta dobijemo Partizan i pobegnemo im na kraju 17 bodova. Na kraju tučemo Vojvodinu u finalu kupa. A, pred prvi od tri derbija bili smo samo na šest bodova. I žao mi je što se o toj sezoni slabo pisalo tada.

Na početku sezone 2007/2008. Boško Đurovski je odveo ekipu na pripreme u Bad Tacmandorf u Austriju. Odradio ih besprekorno, međutim sem Dragana Stojkovića uprava nije verovala u njega:

Kada smo krenuli na pripreme počinju spekulacije. Piše se o dolasku Ektora Kupera, pominju se neka imena stranih trenera. Vrši se protisak na Piksija, ali je on prelomio i stao uz mene, drugi put. I dolazi utakmica sa Levadijom u Estoniji, kvalifikacije za Ligu šampiona. Teška utakmica, Šmuci (Ivan Ranđelović op.a.) primi gol sa centra, mi izgubimo, ali prođemo. Čeka nas dvomeč sa Glazgov Rendžersom i Liga šampiona. Blizu je. Ali, mene smene. A, ja im posle oprostim pola ugovora.

Kako se to desilo, Boško Đurovski otkriva:

Pričao mi je Piksi posle, da je bio ucenjen od strane Marka Miškovića i Dragog Mićovića. Piksi mi kaže, doslovce su mu rekli - Ili da dođe neki iskusan trener, ili ne damo pare! I dođe Milorad Kosanović! Ali, Zvezda ne prođe Škote. Bog ih kazni! Rendžers uđe u Ligu šampiona, a u to vreme nije bio bolji od Crvene zvezde. Mislim da sam ostao trener, da bi Zvezda već tada ušla u Ligu šampiona. Znači, 11 godina pre nego što je to uradio Vladan Milojević.

Autor: kurir.rs

#djurovski

#fudbal

#micovic

#miskovic

#zvezda