Novak Đoković mora da ima dobar izgovor da objasni nevakcinaciju 🤔

Australijan open se približava, uslovi se ne menjaju, a Novak Đoković se ne oglašava. Ime na spisku učesnika dalo je optimizam, ali konstantan pritisak vlasti te zemlje mogao bi samo da oteža Novakovu odluku.

Novak Đoković, svetski broj jedan, i dalje nije obelodanio odluku o svom statusu o vakcini koja je uslov za učešće na Australijan openu.

Vlasti države Viktorija u kojoj se igra prvi Grend slem svakodnevno vrše pritisak na Đokoviću novim komentarima u kojima mu se stavlja na znanje da neće biti povlašćen, prenosi Sputnik. Najnovija informacija je da će nevakcinisani igrači moći da učestvuju ukoliko to odobri medicinska komisija.

Stručni panel u kojem su lekari iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse proceniće da li je određenom igraču dozvoljeno učešće bez vakcine. O glasinama da bi u toj grupi mogao da bude i Đoković govorio je i Martin Pakula, ministar sporta u Viktoriji.

- Ako ljudi misle da smo ovo uradili kako bismo dali šansu Novaku da igra, jako greše. Svi koji učestvuju moraju da budu vakcinisani ili da imaju značajan razlog zašto to nisu uradili. Nije na meni, niti premijeru ili bilo kom drugom političaru da odlučujemo ko će da igra. Proceniće komisija stručnjaka - jasan je bio Pakula.

Ministar je dodao da ukoliko Novak ne bude primljen od strane komisije, a nevakcinisan je, neće moći da igra u Australiji.

- Ako odluči da se ne vakciniše i njegov slučaj ne bude primljen u stručnu komisiju, neće igrati Australijan open. Da bi ušao na turnir mora da ima dobar izgovor da objasni nevakcinaciju - zaključio je Pakula.

Autor: rs.sputniknews.com

#Novak Đoković

#Vakcina

#australian open

#komisija

#medicinska komisija

#tenis

#vakcinacija