Crvena zvezda odmara od Evrope do marta

Danas će u Nionu biti održan žreb za 1. kola nokaut faza svih evropskih takmičenja.

U 12.00 časova će se održati žreb za 1/8 finala Lige šampiona, a timovi su podeljeni u 2 šešira.

Prvi šešir čine nosioci: Mančester siti, Liverpul, Ajaks, Real Madrid, Bajern Minhen, Mančester junajted, Lil, Juventus.

Drugi šešir čine izazivači: Pari Sen Žermen, Atletiko Madrid, Sporting Lisabon, Inter, Benfika, Viljareal, Red Bul Salcburg, Čelsi.

Žreb za Ligu Evrope od 13.00 časova ovoga puta preskočiće ekipe koje su u svojim grupama osvojile 1. mesto, a među kojima je i Crvena zvezda, jer su se one našle diretkno u 1/8 finala ovog takmičenja.

Da bi se izborili da stignu do te runde i suprotstave se ekipama poput Crvene zvezde drugoplasirani timovi iz 8 grupa Lige Evrope ukrstiće koplja sa nekim od 8 trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona. Među ovim timovima ima i velikana evropskog fudbala, poput Barselone, Borusije Dortmund i Porta, tako da će ova runda takmičenja biti izuzetno zanimljiva, a navijači Zvezde će moći sa uživanjem da gledaju svoje potencijalne rivale sve do 25. februara kada će nakon odigranih revanša 1/16 finala biti održan žreb za 1/8 finala ovog takmičenja, kada će crveno-beli dobiti svog protivnika.

1/16 LE:

Foto: UEFA.com

Žreb za plej-of rundu Lige konferencije počinje u 14.00 sati, a u njemu će kao drugoplasirani iz svoje grupe učestvovati Partizan.

Potencijalni rivali srpskom klubu su Seltik (Škotska), Fenerbahče (Turska), Lester siti (Engleska), Olimpik Marselj (Francuska), Mitjiland (Danska), PSV (Holandija), Rapid Beč (Austrija) i Sparta Prag (Češka).

U slučaju da to bude Mitjiland, Danci će ponovo u Beograd jer su bili u istoj grupi sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#Liga šampiona

#liga konferencije

#nokaut faza

#žreb