Crno-beli igraju odlučujući meč u borbi za evropsko proleće

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju odlučujući meč za ostanak u Ligi konferencija i evropsko proleće.

Na stadion u Humskoj dolazi kiparski Anortozis protiv koga su crno-beli u Kipru otvorili grupnu fazu ovog evropskog takmičenja i slavili sa 2:0.

Ipak, poslednja utakmica u ovom delu takmičenja odlučiće dalje učesnike nokaut faze, a crno-belima je dovoljan bod za prolaz dalje. Ni Kiprani neće doći sa belom zastavom zašto što u slučaju pobede na stadionu Partizana i oni prolaze dalje.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o predstojećoj utakmici, igračima, povredama i važnosti navijača sa tribina:

- Svi znamo šta ova utakmica nosi i kakav je značaj utakmice. Bitno je za sve nas iz 1.000 razloga. S druge strane, imamo određenih kadrovskih problema, kraj polusezone je i dosta povreda se nagomilalo. Imamo problem s Pantićem koji gotovo sigurno neće biti u konkurenciji. Šćekić je s manjim problem i ostaje da vidimo. Zato nam treba pomoć navijača. Znate kako smo ušli u Evropu. Najiskrenije kažem da su nas navijači uveli u grupnu fazu fanatičnim navijanjem. Čujemo i da Kiprani dolaze u velikom broju, s velikim brojem navijača. Potrebna nam je pozitivna energija i podrška - počeo je Stanojević na konferenciji za medije.

Potvrdio je Stanojević da je ovo najvažnija utakmica za njegovu ekipu u dosadašnoj sezoni:

- Prvo, u fudbalu je poslednja utakmica uvek najvažnija. Ova je stvarno specifična jer te vodi ili ne vodi do proleća u Evropi. Možemo da kažemo da je najvažnija. Anortozis igra promenljivo cele sezone, u stanju su da pobede Gent kod kuće, vode 2:0 protiv Flore pa bude 2:2. To je nepredvidiva ekipa koja uvek može da vas iznenadi. Da li će neko od njihovih igrača doći ili ne, ne znamo. Ali rotiraju dosta i nikad se ne zna baš ko će da igra. Imaju veliki fond igrača, uglavnom su stranci njihovi igrači.

U slučaju pobede Kiprani će proči dalje:

- Oni s jedne strane igraju rasterećeno - u gostima, došli su da i oni mogu za sebe da odlučuju. Rizikovaće u nekom traju utakmice, ali utakmica traje 90 minuta. Možete da rizikujete u 90. minutu i da pobedite i odete dalje. Duga je utakmica. Nećemo da izmišljamo mnogo, igraćemo na način koji nas krasi. Imamo naravno i plan B ako treba da jurimo rezultat - istakao je Stanojević.

Celu konferenciju možete pogledati u nastavku:

IZVOR: YT / FK Partizan Beograd

Meč između Partizana i Anortozisa zakazan je za sutra od 18.45 časova na stadionu Partizana.

Autor: redportal.rs

#aleksandar stanojevic

#konferencija

#liga konferencija

#partizan